Gå til indhold
©  Foto:

Refine | Værker i et abstrakt univers

Gjethuset præsenterer udstillingen REFINE, her udstiller 6 kunstnere i gallerifløjen i perioden d. 3.-29. Juli 2022. Seks kunstnere viser værker i et abstrakt univers, hvor form, farve, stoflighed og tekstur er omdrejningspunktet for udstillingen.

De seks kunstnere arbejder alle med abstraktionen som det bærende element. Hos flere er form og farve et afgørende omdrejningspunkt, hos andre er der tale om et formsprog, hvor stoflighed og materialets karakter er i fokus. 

I et abstrakt og nonfigurativt univers har de seks udstillende kunstnere skabt værker, der kredser om at forfine, forenkle og rense det kunstneriske udtryk, både i små og større værker og i udstillingen som et samlet hele.

Kunstnerne arbejder på tværs af forskellige medier, teknikker og materialer. Kunstnergruppen bag udstillingen, som kalder sig REFINE, består af Astrid Espenhain (tekstil, foto og video), Bjørn Colstrup (maleri og skultur), Christine Lyhne (3D-collage), Gitte Mørk (maleri), Henriette Dan Bonde (foto) og Janne Mikkelsen (tekstil). 

Valget af udtryksformer er mangfoldigt - fra maleri over fotografi til video, skulptur, tekstilkunst og arbejde med papir. Det fælles udgangspunkt er, at de alle bestræber sig på at forfine både fremgangsmåde og kunstnerisk udtryk.

Praktiske oplysninger

  • Periode: D. 3. juli - 29. juli 2022.
  • Udstillingen er kurateret af Bjørn Colstrup og Gitte Mørk.
  • Udstillingen er åben tirsdag- fredag kl. 12-16 og lørdage kl. 12-16 
  • Der afholdes fernisering søndag 3. juli kl. 12-14 i Gjethuset, Gjethusgade 5, 3300 Frederiksværk

Gjethusets Galleri 

Galleriet ligger i Gjethusets sydfløj, hvor de høje lofter, rå vægge og smukke lysindfald danner rammerne for udstillingerne. Rummet giver plads til mange typer udstillinger, og der er typisk 4-6 forskellige udstillinger om året. Oplev forskellige typer kunst i de smukke lokaler.