skip_to_main_content

Portræt NU! For børn 2021 på Det Nationalhistoriske Museum - Se børnenes betagende portrætter

Se portrætter, der er lavet af børn, i udstillingen Portræt NU! For børn på Det Nationalhistoriske Museum. Kvaliteten i værkerne er høj og viser nye, unge kunstnere.

Se portrætter lavet af børn på Frederiksborg Slot

I udstillingen Portræt NU! For børn hænger 147 portrætter på væggene. Bevæg dig rundt i museets gange og se de smukke og varierede værker, lavet af børn i alderen 10-15 år.

Portrætterne er meget forskellige, både når det kommer til materiale og motiv. En ung pige kigger ud i rummet, tegnet i lysegrå blyantstreger. Et ægtepar er malet i bløde farver, hun i brudekjole, han i jakkesæt. En dreng spiller computerspil på sit værelse – hans ansigt er inddelt i surrealistiske farver, gul, grøn rød. Der er høj kvalitet over værkerne.

Besøg udstillingen Portræt NU! For børn på Det Nationalhistoriske Museum

…og vinderen af portrætkonkurrencen 2021 blev

Konkurrencens førsteplads gik til 13-årige Linnea Fougt Andersen. Se hendes portræt i udstillingen på Det Nationalhistoriske Museum. Det er lavet med teknikken ’koldnålsradering’, hvor kunstneren med en nål præger sit motiv ind i en plade.

Alle portrætter blev vurderet og bedømt af tre dommere: Direktør for Det Nationalhistoriske Museum, Mette Skougaard, kunstner Dennis Møgelgaard og tv-vært Anna Lin Lundsgaard.

Se åbningstider på Det Nationalhistoriske Museum