Gå til indhold
©  Foto:

Nivaagaards Malerisamling og Ringovnen afholder efterårsferie for børn og voksne

Nivaagaards Malerisamling inviterer børn og deres familier til efterårshygge på museet - med åbent tegneværksted, familieomvisning og besøg i Ringovnen. Traditionen tro byder ugen også på croquisundervisning til de voksne og gratis introduktion til museets to aktuelle udstillinger: Sofonisba’ og ’Danh Vo præsenterer Sister Corita’.

Familieomvisning på museet: Hunde og bogstaver i kunsten

Tirsdag 18. oktober Kl. 11.15-12.00 

Hunden er menneskets bedste ven og i kunsten er den et symbol på trofasthed. Bogstaver er både en lyd, en form og del af et budskab. På hver deres måde viste kunstnerne Sister Corita og Sofonisba Anguissola det, der betød noget for dem.

Kom med på familieomvisning og undersøg kunsten med de vigtige budskaber og firbenede venner. Det er gratis af deltage når entréen er betalt. Dog er der begrænset antal pladser. Tilmeld dig på mai: info@nivaagaard.dk

Hundecroquis

Tirsdag d. 18. oktober kl. 12.00-15.00

Croquis betyder at skitsere eller at tegne noget efter en model, så til hundecroquis tegner vi altså… Hunde! Få fif og tips til at tegne hunde, når Nella, den søde og kærlige flatcoated retriever, og huskunstner Marina Pagh står klar. Her kan du låne kul, blyant og papir, så du kan få alle fire poter, den våde snude og den buskede hale med på din tegning. Måske skal der også stå et ord, et budskab eller et lille digt om menneskets bedste ven på din tegning? Til det kan du bruge stempler, stencil og grafiske remedier.

Børn fra 4 år og deres voksne. Tilmelding er ikke nødvendig og workshoppen er gratis, når entréen til museet er betalt.

Aktiviteter på Nivaagaards Teglværks Ringovn

Onsdag 19. oktober Kl. 11-16 

Malerisamlingens gode naboer i Nivaagaard Teglværks Ringovn har i anledning af efterårsferien tændt op i smedjen og laver aktiviteter og sjov for børn og barnlige sjæle. Kl. 14 er der rundvisning for større børn og voksne. Husk praktisk påklædning, der tåler snavs.

Nivaagaard Teglværks Ringovn fra 1870 var en epokegørende opfindelse for teglværksindustrien og er det eneste bevarede eksemplar af Friedrich Hoffmanns berømte ringovne i Danmark. Ringovnen er et vidensbyrd om et af de helt store fremskridt i industrihistorien. Bygningen blev fredet i 1985 og indgår i dag i et formidlingsprojekt i stadig udvikling. I årene 1872 – 1923 blev Ringovnen i sin mest driftige periode drevet af museets grundlægger Johannes Hage.

Entrébillet til Malerisamlingen giver denne dag gratis adgang til Ringovnen. Det samme gælder for Malerisamlingens årskortholdere og gæster under 15 år.

Croquisundervisning 

Onsdag d. 19. oktober kl. 15.00-19.30

Onsdag er der traditionen tro croquisundervisning på museet. Prøv kræfter med at tegne eftr en model. Du får vejledning i tenikker undervejs. Eftermiddagsholdet tegner kl. 15-17 og aftenholdet kl. 17.30-19.30 Pris 100 kr. / 70 kr. for årskortholdere.

Gratis introduktioner til de aktuelle særudstillinger

Torsdag d. 20. oktober kl. 17-17.30

Torsdage kl. 17 - 17.30 er der gratis introduktioner til den aktuelle særudstilling ’Sofonisba’. Varighed 30 min. Gratis for årskortholdere eller når entreen er betalt. 

Filmfredag: Nonnen

Fredag d. 21. oktober kl. 17.00-19.30

Audrey Hepburn spiller Sister Luke, der forlader et velhavende liv i overklassen for at blive nonne i et belgisk kloster. Hun udstationeres til Belgisk Congo, hvilket udfordrer hendes i de ideologier og løfter, hun har valgt at følge, da tragedie og rædsler gør det svært at forholde sig neutralt og sætter hengivenheden til Gud og kirken på prøve. Filmen blev nomineret til 8 Oscars og er bredt anerkendt som én af Hepburns bedste skuespilpræstationer. Bemærk: Filmen er på engelsk med engelske undertekster.

Gratis for årskortholdere eller når entréen er betalt. Reserver plads via info@nivaagaard.dk

Share your wonders: