Gå til indhold
©  Foto:

Ned under jorden - Arkitektfirmaet Cave_bureau arbejder med kolonial fortid på Louisiana

Oplev den kenyanske tegnestue Cave_bureau, når de folder Kenyas historie ud i en arkitektonisk fortolkning af kolonialisme, de første mennesker og urbanisering.

At scanne en hule

Har du været i en kenyansk hule? Når du går ind i arkitektfirmaet Cave-bureaus udstilling på Louisiana Museum of Modern Art vil du møde store 3-d skulpturer af huler og grotter. Det er de grotter, de første mennesker i Kenya bosatte sig i og levede deres liv ud fra. De er således at betragte som menneskets allerførste arkitektur.

Hulerne er blevet brugt gennem århundreder og kan ses som et slags destillat af Kenyas historie: Først af huleboerne, så af masaierne, når de skulle vande deres køer, dernæst til at holde slavegjorte tilfangetaget, og sidst men ikke mindst som tilholdssted for frihedskæmpere mod den engelske kolonisering.

Læs mere om udstillingen på Louisiana Museum of Modern Art

En fortid som koloniseret

Det kenyanske folk har nemlig en dyster fortid som koloniseret af Det Engelske Imperium. Arkitektfirmaet Cave_bureau bruger arkitekturen til at udfordre og adressere traumer fra koloniseringen - men også til at kommentere vores egen tidsalder og menneskets indblanden i naturen.

Find åbningstider og billetter på Louisiana Museum of Modern Art

En ko-korridor gennem Kenya

Vi bør ikke glemme, at dér, hvor vi som mennesker er, har der været noget andet. Eller også kunne der have været noget andet. For vi trænger den vilde natur mere og mere i baggrunden.

Dette eksemplificerer Cave_bureau ved deres ko-korridor (Cow Corridor), der slynger sig gennem Nairobi og viser, hvor masaierne vandrede med deres køer, før urbaniseringen tog til.

Besøg Louisiana Museum of Modern Art

Den sidste udstilling i serien Arkitekturens Værksteder

Cave_bureaus udstilling på Louisiana Museum of Modern Art er den sidste i serien Arkitekturens Værksteder. Udstillingsrækken, der begyndte i 2017 har haft som mål at give et indblik i arkitekternes proces og vise, hvordan en idé bliver til en fast form. Seks tegnestuer har deltaget i udstillingerne.

Share your wonders: