Fyldte chokolader

Lav din egen konfekt chokoladejulekalender

Foto: VisitNordsjælland

Hvis du virkelig skal julehygge med familien, og tælle ned til julen er denne chokolade julekalender en perfekt start som du kan få glæde af i hele december måned

Sådan kommer du i gang...

Ganashen:

Start med ganashen. Hak 110 g. hvid chokolade groft og put det i en skål. Tag en lille gryde frem og lad fløde, lakridssirup og de frosne hindbær koge let sammen, til hindbærerne er udkogt. Sig massen henover den hakkede hvide chokolade og rør godt rundt, til ganashen er pæn og blank. Hæld den i en en sprøjtepose og placer den i køleskabet til senere.

Skallerne til de fyldte chokolader:

Lav nu skallerne til de fyldte chokolader. Hak 200 g. chokolade groft og del chokoladen i tre bunker. Smelt to af bunkerne over vandbad og kom den sidste bunke i en skål. Når chokoladen over vandbad er smeltet, hældes det over det sidste hakkede chokolade og lad det langsomt smelte sammen.

Placer silikoneformen oven på et stykke bagepapir og hæld chokoladen langsomt over formen, så alle huller bliver fyldt. Brug eventuelt en pensel, til at få det op ad alle kanter i de små huller. Bank forsigtigt formen ned mod bordet, så eventuelle luftbobler brister. Vend nu formen på hovedet og lad det overskydende chokolade løbe ned på bagepapiret. Vip den lidt og vend den så om igen. Brug en palet eller en plastik dejskraber til at skrabe henover hullerne og få alt resterende chokolade væk. Stil herefter skallerne på køl.

Brug dejskraberen til at få det overflødige chokolade op fra bagepapiret og hen i vandbadsskålen igen. Det skal bruges til at forsegle chokoladerne med.

Når chokoladeskallerne er størknet, tages de ud af køleskabet og fyldes med ganash. Forsegl ved at hælde chokolade over ganashen og skrabe af igen. Lad dem størkne i 15 minutter i køleskabet og pop dem så ud af deres form.

Pynt med smeltet mælkechokolade i 24 tal og sølvglimmer.

Pak chokoladerne i en fin æske med bagepapir og december kan bare komme an..

Ingredienser:

  • 110 g. hvid chokolade
  • 45 ml. fløde

    Sådan kommer du i gang

    Ganashen

    Start med ganashen. Hak 110 g. hvid chokolade groft og put det i en skål. Tag en lille gryde frem og lad fløde, lakridssirup og de frosne hindbær koge let sammen, til hindbærerne er udkogt. Sig massen henover den hakkede hvide chokolade og rør godt rundt, til ganashen er pæn og blank. Hæld den i en en sprøjtepose og placer den i køleskabet til senere.

    Skallerne til de fyldte chokolader

    Lav nu skallerne til de fyldte chokolader. Hak 200 g. chokolade groft og del chokoladen i tre bunker. Smelt to af bunkerne over vandbad og kom den sidste bunke i en skål. Når chokoladen over vandbad er smeltet, hældes det over det sidste hakkede chokolade og lad det langsomt smelte sammen.

    Placer silikoneformen oven på et stykke bagepapir og hæld chokoladen langsomt over formen, så alle huller bliver fyldt. Brug eventuelt en pensel, til at få det op ad alle kanter i de små huller. Bank forsigtigt formen ned mod bordet, så eventuelle luftbobler brister. Vend nu formen på hovedet og lad det overskydende chokolade løbe ned på bagepapiret. Vip den lidt og vend den så om igen. Brug en palet eller en plastik dejskraber til at skrabe henover hullerne og få alt resterende chokolade væk. Stil herefter skallerne på køl.

    Brug dejskraberen til at få det overflødige chokolade op fra bagepapiret og hen i vandbadsskålen igen. Det skal bruges til at forsegle chokoladerne med.

    Når chokoladeskallerne er størknet, tages de ud af køleskabet og fyldes med ganash. Forsegl ved at hælde chokolade over ganashen og skrabe af igen. Lad dem størkne i 15 minutter i køleskabet og pop dem så ud af deres form.

    Pynt med smeltet mælkechokolade i 24 tal og sølvglimmer.

    Pak chokoladerne i en fin æske med bagepapir og december kan bare komme an..

                   Ingredienser 

  • 110 g. hvid chokolade
  • 45 ml. fløde
  • 45 g. lakridssirup (gerne sød)
  • 45 g. frosne hindbær

    Pynt

  • 200 g. hvid chokolade (til temperering)
  • 50 g. mælkechokolade (til at tegne tal)
  • Spiseligt sølvglimmer - hvis du vil
  • Opskrift

    Opskriften er udlånt af Emilyscakery - hvor det er mange flere fristelser

    Sådan laver du fyldte chokolader

  • 45 g. lakridssirup (gerne sød)
  • 45 g. frosne hindbæPynt
  • 200 g. hvid chokolade (til temperering)
  • 50 g. mælkechokolade (til at tegne tal)
  • Spiseligt sølvglimmer - hvis du vil

Opskrift

Opskriften er udlånt af Emilyscakery - hvor det er mange flere fristelser