©  Foto:

Kitesurfing med Kitekollektivet

Kitesurfing er en af de hurtigst voksende sportsgrene i Danmark, da det danske vind og vand er ideelt til at kitesurfe. Kitekollektivet blev stiftet med ambitionen om at hjælpe alle, unge som ældre, med at komme i gang med den adrenalinfyldte sportsgren i trygge rammer. Hos Kitekollektivet er målet at gøre kitesurfing til en holdsport, hvor alle niveauer af kitesurfere kan samles på strandene på Sjælland.

Kitekollektivet – bliv en del af fællesskabet

Kitekollektivet ønsker at skabe et miljø, hvor du ikke blot deltager i et kitesurfing kursus, men bliver en del af fællesskabet. Som kursist følger vi dig hele vejen fra den første tur på vandet, til køb af eget udstyr og videre til den dag, hvor du selvstændigt kan kitesurfe. Målet er, at du efter endt kursus stadig dukker frem på strandene for at kite med andre fra Kitekollektivet og deltager i nogle af Kitekollektivets events eller camps. 

Udnyt den danske kyst til kite

Den danske natur har meget at byde på, og der har tidligere hersket en fejlopfattelse af, at man bør drage til udlandet for at surfe, men hvis der er noget særligt, som Kitekollektivet håber, at danskerne har taget med fra tiden med corona, er det, at den danske natur har meget at byde på – og her gør vind og vand de danske kyster oplagt til kitesurfing.

Kan jeg lære at kite?

Alle kan lære at kitesurfe, der er ingen særlige aldersbegrænsninger eller fysiske krav for at kitesurfe, hvilket gør det til en inkluderende og sjov aktivitet, hvor alle kan være med. Kitekollektivet og kurserne er for alle, som har et ønske om at lære eller forbedre deres kitesurfingevner. 

Hvordan og hvornår kan jeg være med?

Hos Kitekollektivet udbyder vi både private kurser, makker-, gruppe-, og holdundervisning. Så der er rig mulighed for at vurdere, hvordan du foretrækker at starte din tur på vandet. Vil du have 1:1 undervisning første gang eller få en sjov dag med en kæreste eller ven, hvor der er mulighed for at sparre og dele oplevelsen, eller skal hele vennegruppen afsted sammen? 

Holdundervisning foregår fast hver onsdag kl. 17, så du har mulighed for at tage direkte ud i den friske luft efter arbejde eller skole. For at kunne deltage, skal du have gennemført et begynder-kitesurf-kursus, såsom DS1 eller IKO level 3. Læs mere om Kitekollektivets holdundervisning. 

Du kan blive medlem hos Kitekollektivet og eksempelvis spare penge på et klippekort til holdundervisning, samt blive en del af den interne Facebook-gruppe, hvor der deles tips og tricks. Medlemskabet koster 500 kr. årligt og inkluderer en rashguard (surfer-trøje, der beskytter huden). Bliv medlem af Kitekollektivet.

Kitekollektivets instruktører

Kitekollektivet har fem instruktører, men udvider til flere instruktører. Fælles for dem alle er passionen for kitesurfing samt at hjælpe med at bringe et smil på elevernes læber og hjælpe dem i gang med kitesurfing. 

Her kan du kite med Kitekollektivet

Kitekollektivet surfer her: Sydvestpynten(Amager), Ved Café Sylten(Amager), Lynæs, Nivå, Farø (Bogø), Sanddobberne og Landerslev. Holdundervisning finder dog fast sted ved Amager, enten Sydvestpynten eller Sylten.

Hvilket udstyr skal jeg have med?

For at deltage i Kitekollektivets kurser skal du blot medbringe: Badetøj, håndklæde, godt humør, samt tøj, der passer til vejrforholdene, da kurset starter på land. Medbring eventuelt lidt snacks, drikke og solcreme.

Vind og vejr bestemmer

Såfremt vejrudsigten ikke ser lovende ud, så rykker vi Kitekollektivets undervisning. Der skal være mindst 6 m/s, og vinden skal komme fra en vestlig/sydlig/østlig retning. Andre vejrfænomener kan ligeledes betyde aflysning.