©  Foto:

Kelleris Vingård

Kelleris Vingaard ligger i Nordsjælland tæt på Øresundskysten – i det smukke fredede område i baglandet til Louisiana Museet og Krogerup Højskole.

Vingården blev etableret i 2001 og ejes og drives af Susanne og Søren Hartvig Jensen, som er blandt pionererne indenfor dansk vin avl.

På en sydøst vendt skråning med gunstige vækstforhold, blev de første 1000 vinstokke af forskellige sorter, plantet. Året efter blev yderligere 3000 vinstokke af den tyske sort Rondo sat, og i dag har vingården i alt 4200 stokke fordelt på 1,3 hektar - svarende til ca. 6 kilometer vinespalier.

Vinene fra Kelleris Vingaard hedder Utopia og er opkaldt efter det utopiske projekt, som en vingård beliggende i Danmark oprindelig syntes at være, men som jo i dag er virkelighed.

I 2007 byggede vingården sit eget underjordiske vineri, hvor alle processer i forbindelse med vinfremstillingen foregår. Vingården producerer både rødvine, lyserød mousserende vin (lavet på Champagne metoden) og hedvin (Portvinsmetoden).

Målsætningen for Kelleris Vingaard er at producere kommerciel dansk vin af højeste kvalitet. Det er med passion og fokus på kvalitet, at vinene Utopia fra Kelleris Vingaard produceres.

Efter aftale tager Kelleris Vingaard gerne mod besøgende.

Et vingårdsbesøg består typisk af en rundtur i marken hvor der fortælles om de forskellige planter, dyrkningsforhold, udfordringerne ved dansk vin avl mm. Derefter besøges vineriet, hvor selve vinfremstillingsprocessen beskrives og der smages på et udvalg af vingårdens forskellige vine.

Prisen er kr. 250/person – dog minimum 10 personer.