©  Foto:

Kan kunstig intelligens erstatte vores kreativitet? Undersøgende udstilling på Louisiana Museum

Kan algoritmerne overtage og overgå menneskets kreative færdigheder? Det spørgsmål har Louisiana sat sig for at undersøge i en omfattende, interdisciplinær udstilling, der udforsker kreativitet fra et bredt humanistisk perspektiv. Oplev udstillingen, der inkorporerer alt fra kunst og litteratur til psykologi og naturvidenskab.

Det menneskelige element i kreativitet

Når du træder ind i udstillingen på Lousiana Museum of Modern Art, vil du opleve, at det denne gang ikke er selve kunsten, der bliver fokuseret udelukkende på.

Derimod er det ophavet til al kunst; Den kunstneriske proces, der er i fokus. En proces, der for øvrigt spiller en lige så afgørende rolle indenfor videnskaben som hjemme hos kunstneren. For ligesom kunstneren, må videnskabsmanden føle sig frem, eksperimentere og af og til lade tilfældet råde, når han skal finde nye svar.

Derfor er udstillingen “Det uerstattelige menneske” på Louisiana også en tværfaglig udstilling og undersøgelse af, hvordan mennesker arbejder kreativt på tværs af humanistiske interessefelter.

Find billetter og åbningstider til Louisiana Museum of Moderne Art

En undersøgelse af, hvad kreativitet er

Man kan måske sige, at kreativitet ikke kun handler om, hvad vi arbejder med, men i endnu højere grad om, hvordan vi arbejder. I udstillingen på Louisiana vil du derfor kunne se forskellige bud på, hvad en kreativ proces består af, hvordan den udfolder sig og ender.

Udstillingen opfordrer dig til at dykke ned i flere emner: “Barnet og Maskinen, samt “Tid” og “Krydsbestøvning”. Emnerne trækker på en humanistisk kerne og behandler både forestillinger om den kreative proces og processen i sin realitet.

Læs mere om udstillingen “Det uerstattelige menneske” på Louisiana of Moderne Art