skip_to_main_content
VisitNordsjælland

Jul på Frederiksborg Slot 2021 - Drillenisser og smukke duge

Jul på Frederiksborg Slot er fuld af dejlige oplevelser for børn og voksne. Genoplev DR’s populære børne-TV i en stor udstilling med dragter og rekvisitter, kom i slotsnissen Julians Nisseskole og følg med på julemusikalsk rundvisning i slottets smukke sale.

Frederiksborg Nisseskole

De fire adventssøndage kan børnefamilier komme i Frederiksborg Nisseskole. Her kan I lære om julens traditioner gennem historien, og på en omvisning på slottet få fortalt om de udstillede kabinetskabe og duge. Til slut er der juleklip i Børnenes Danmarkshistorie. Kom i Frederiksborgs Nisseskole 28. november, 5., 12. og 19. december kl. 13.30.

Køb billet til Frederiksborg Slot

Gensyn med DR's børne-TV

De sidste 60 år har DR's børne-TV været en del af enhver danskers opvækst. Serier som Sonja fra Saxogade, Kaj og Andrea, Bamses Billedbog og senest Hr. Skæg er blevet sendt flere gange og har været med til at binde generationer sammen i et fælles univers. Udstillingen byder på både originale rekvisitter, scenografiske opsætninger og interaktive elementer, hvor man selv bliver en del af de populære fortællinger.

Læs mere om Gensyn med DRs Julekalendere

Drillenisse på spil

I december måned er slottets drillenisse, Julian, på spil. Så de gode folk på Frederiksborg Slot har brug for alle børns hjælp: Find slotsnissen Julian, der hver dag stikker af og gemmer sig i en ny stue på slottet. Kan du finde nissen, venter der en lille gave.

Hemmelige skuffer og skjulte skatte

I december slås lågerne på museets kabinetter fra 16- og 1700-årene op, og en hemmelig verden af små spejlkabinetter kommer til syne. I chatollernes skuffer opbevarede man breve, smykker og andre skatte, og ved deres skriveklapper førte man korrespondance med forretningsforbindelser, familie og venner. I andre skabe opbevarede man kostbare krydderier fra fjerne egne af verden - i anledning af julen er skufferne atter fyldt, og de dyre, eksotiske dufte spreder sig.

Fine adelsduge fortæller historie

Traditionen tro udstilles i julemåneden silkebroderede lærredsduge fra midten af 1600-årene. Dugene er udført af danske adelskvinder med en rigdom af detaljer. Broderede våbenskjolde vidner om adelens stærke slægtsbevidsthed, bibelske motiver om en dagligdag gennemsyret af religion, og gengivelser af planter og blomster om interessen for havebrug og naturens forunderlige verden.

Besøg Frederiksborg Slot og Det Nationalhistoriske Museum