Gå til indhold
©  Foto:

Hørsholm Slotshave

Hørsholm Slotshave rummer en dramatisk historie, som foldes ud i filmen ”En kongelig affære”. På stedet, hvor den oprindelige slotskirke stod, ligger i dag Hørsholm Kirke, og i dag er parken et fredeligt og grønt frirum, hvor det er skønt at gå tur.

Scenen for En kongelig affære

Går du tur i Hørsholm Slotshave, må du lede forgæves efter slottet, men parken er bestemt et besøg værd alligevel. Her lå engang det imponerende Hirschholm Slot, hvor Struensee og dronning Caroline Mathilde tilbragte den kærlighedssommer, der senere blev kendt som Hirschholmsommeren, og som vi kender fra filmen "En kongelig affære".

Slotshave til forsvundet slot

Linjerne fra det barokke haveanlæg og voldgraven kan stadig ses, og du kan fornemme, at her engang har ligget et storstilet anlæg. Hirschholm slot var et af Europas smukkeste barokslotte, tegnet af arkitekten Lauritz de Thurah og bygget i 1744. Det fungerede en årrække som kongefamiliens sommerresidens – men efter skandalen med Struensee og Caroline Mathilde blev slottet ikke brugt længere. Det forfaldt, og blev endelig revet ned i 1810. Men de mere end 250 år gamle lindetræer står her stadig.

Få historien på museet

Få historien om Hirschholm Slot og den kongelige livlæge, Johann Friedrich Struensee, som reelt overtog ledelsen af Danmark fra den mentalt syge Chr. 7. Hørsholm Egns Museum, der ligger som nabo til slotshaven, dokumenterer med Struensee Samlingen det højdramatiske stykke Danmarkshistorie.

Læs mere – hent brochure

Naturstyrelsen har restaureret Slotshaven og genskabt en del af symmetrien i det gamle haveanlæg fra barokkens tid. Du kan gå en tur i parken på ca. 1,5 km. ad en afmærket rute, som også egner sig for kørestolsbrugere.

Se og download folder om Hørsholm Slotshave