skip_to_main_content
VisitNordsjælland

H.C Andersen Huset

I hjertet af Nordsjælland i det gamle Asserbo ligger Restaurant H.C. Andersen Huset. Det er værd at lægge vejen forbi den gamle restaurant på Nyvej i Asserbo, med ægte rødkalket stråtækt bindingsværks idyl.

En barnlig forventningens glæde melder sig, når man ser op på skorstenen, her sidder skorstensfejeren og hyrdinden i et kærligt favntag og ved indgangen til restauranten autentisk placeret på en gammel træstub står heksen og soldaten fra eventyret Fyrtøjet.

Man skal her ind gennem en af de 2 hyggelige gårdhaver, hvor masser af blomster og levende lys om aftenen skaber en eventyrlig atmosfære. 

Indenfor finder man kalkede vægge, små-sprossede vinduer med blondegardiner og synlige hanebjælker hvor H.C. Andersens ordsprog er skrevet med gotisk skrift så som ”hvad fatter gør er altid det rigtige ” og ”man må sno sig” m.fl.
Væggene er nænsomt dekorerede med ting der vedrører den gamle digters værker.

Alle bordene er dækket smukt med stofduge og stof mundservietter, levende lys i sølvkandelabere, ordentligt bestik og en god peberkværn er med til at skabe de rigtige rammer, hvad enten det drejer sig om en forretningsmiddag, familiefest, en aften med vennerne eller en romantisk middag for to.

Udvidet åbningstider ved højtider og helligdage.