Gå til indhold
©  Foto:

Grønnessegaard Gods og gårdbutik

Grønnessegaard Gods - Nytænkning i historiske rammer. Grønnessegaard Gods har været en del af Halsnæs området i snart 250 år, og har været ejet og drevet af familien Hasselbalch gennem de sidste 100 år. 

Vi er en del af Kongernes Nationalpark Nordsjælland og holder fast i traditionelle erhverv som landbrug og jagt, men et moderne landbrug er også nødt til at tænke utraditionelt, for at kunne overleve.

Et besøg på Grønnessegaard tilbyder derfor et væld af oplevelser i de karakteristiske gule længer. 

Smag, kvalitet & dyrevelfærd

Det er vigtigt for os, at alle trives her på Grønnessegaard - og det gælder ikke mindst dyrene. Vores Hereford kvæg har derfor fri adgang til naturen døgnet rundt - året rundt. De afgræsser de fredede strandenge ned mod Roskilde fjord, og er dermed også en vigtig brik i naturplejen her rundt om godset. 

Når nye kalve fødes sker det i flokken og de går hos deres mor indtil de er 6 måneder gamle, hvorefter de følges med de andre kalve som de allerede kender over på en anden mark. På den måde, undgår vi så vidt muligt at stresse dyrene og det er med til at give det gode, smagfulde kød som vi sælger i vores Gårdbutik. 

Grønnessegård Gods er omgivet af skove og søer, med et mangfoldigt liv af ænder, fasaner, rådyr og kronhjorte. Det giver os mulighed for at drive jagt på jorden, og en del af det friske kød afsættes i vores Gårdbutik. 
 

Lokalt & ærligt mel 

I den fredede lade på den ene side af den smukke, grønne gårdsplads hører Nordsjællands Fællesmølleri hjemme. Fællesmølleriet producerer frisk, stenkværnet mel af korn, som udelukkende kommer fra nordsjællandske landbrug - inklusiv fra Grønnessegaards marker. 

Under dogmerne Kvalitet, Fællesskab, Ærligt og Lokalt stenkværnes fuldkornsmel af en meget høj kvalitet, som kan købes i vores Gårdbutik samt i en lang række forhandlere i Nordsjælland. 

Gårdbutik & Partnerskaber 

De smukke, historiske rammer og den storslåede natur, der omkranser Grønnessegaard giver plads til nytænkning og til spændende lokale partnerskaber.  

Gårdbutikkens sortiment afspejler disse partnerskaber og der er udelukkende lokale produkter på hylderne. Du finder altid et bredt udvalg af kødvarer fra vores egne fritgående Hereford kvæg og lejlighedsvis fra jagten og derudover har vi – afhængigt af årstiden - økologisk kød fra Sølager, økologiske grøntsager fra Spisekammer Halsnæs, sylte og saft fra Nina´s Gårdbutik og hele Fællesmølleriets sortiment af korn og kerner. 

Vi leverer også vores egne produkter til restauranter i lokalområdet – det populære spisehus KNUD på Hundested Havn prioriterer brugen af lokale produkter højt og de har vores Hereford kød på menuen. 

Besøg os 

Gårdbutikken har åbent hver torsdag og fredag fra kl. 15 – 17. Udenfor åbningstiden kan der bestilles varer ved at kontakte Ellen på 42 80 03 72. 

Den ene ende af den gamle kostald er ombygget til selskabs- og mødelokaler, som er yderst efterspurgt til især bryllupper. Den gamle, charmerende elevbygning er indrettet som B & B og bliver brugt af både turister og i sammenhæng med selskabslokalerne. Hvis du overvejer at bruge vores lokaler og ønsker en rundvisning kan du kontakte Ann-Louise Hasselbalch på alh@groennesse.dk

Vi holder løbende Åbent Hus arrangementer, hvor vi fremviser faciliteterne. Hold øje med vores sociale medier for aktuelle events. 

Det er også muligt at booke en rundvisning i Fællesmølleriets produktion og de holder løbende Åbent Hus arrangementer hvor faciliteterne bliver fremvist. Hold øje med deres sociale medier for aktuelle events. 

Share your wonders: