Gå til indhold
©  Foto:

Gensyn med DR's julekalendere | Frederiksborg Slot

Glæd dig: Jullerup Færgeby, prinsesse Miamaja, Lunte og alle de andre fra DR’s elskede julekalendere flytter ind på Frederiksborg i hele december måned

Glædeligt gensyn

På Frederiksborg går de all in hele december måned med et gensyn med DR's julekalendere. Du kan se kostumer og rekvisitter fra julekalendere, der i årtier har samlet familier på tværs af generationer foran skærmen. Med eventyr og spænding, de gode og de onde, nisser og julemænd, prinser og prinsesser er vi blevet holdt hen i spænding helt frem til juleaften, hvor historierne er gået op i en lykkelig finale.

Se udstillingen på Frederiksborg Slot fra d 26 november 2022 til d. 8. januar 2023.

Samarbejde mellem DR TV og Det Nationalhistoriske Museum

DR’s julekalendere har ofte elementer fra eventyr, folketro og historiske perioder, og Frederiksborg Slot danner de helt rigtige eventyrlige rammer om flotte kostumer og rekvisitter.

Mød gamle venner fra tv-skærmen

På udstillingen kan man blandt andet se ”Nissebanden”, ”Jul på Slottet”, ”Absalons Hemmelighed” og ”Pagten” som har været nogle af DR’s helt store julekalenderhits gennem årene. Børn og deres familier kan også opleve ’Gyroen’ fra ”Tidsrejsen” helt tæt på. Hils desuden på dukkerne fra ”Jullerup Færgeby” og ”Vinterbyøster”. Hvem husker ikke sætningen "Anton du har revnet dine bukser". I udstillingen vil du også få et møde med DR's helt nye julekalender "julefeber" der bliver vist i fjernsynet i år for første gang. 

Børnenes U-landskalender siden 1962

På udstillingen kan du også se et stort udvalg af de gode gammeldags pap-julekalendere "Børnenes U-landskalender", som børn har åbnet låger i siden 1962.

Frederiksborg Slot som location

Vidste du, at den mystiske ø, som Sara i ”Den Anden Verden” fra 2016 sejler over til, ligger lige midt i Frederiksborg Slotshave? Det er nemlig Louises Ø, opkaldt efter Frederik VII's hustru, Louise Rasmussen, bedre kendt som Grevinde Danner. Bygningerne på den lille ø blev opført af Frederik VII, som en miniature af en norsk herregård.

Og vidste du, at det højloftede, storslåede fremtidskontor anno 2044 i ”Tidsrejsen” fra 2014 i virkeligheden er Riddersalen på Frederiksborg? Her blev "Tidsrejsen" nemlig optaget.

Share your wonders: