Gå til indhold
©  Foto:

Gådefuld efterårsferie på Esrum Kloster

I efterårsferien kan hele familien komme med til en verden af gåder, koder og hemmeligheder. Det nye gådespil ”De hvide munkes hemmelighed” kan opleves på Esrum Kloster. Du kan lave sjove aktiviteter med hemmeligheder og gåder. 

Du skal nu finde frem til en stor hemmelighed ved at løse gåder i det nye gådespil på Esrum Kloster. Spillet hedder ”De hvide munkes hemmelighed”

Ved hjælp af en række breve, et puslespil og koder, bliver I sendt rundt på området ved klosteret. For at få adgang til den 800 år gamle hemmelighed, skal I løse opgaverne sammen. Hele klostret kommer i spil i denne leg, og I får udleveret spillet i entréen til klosteret. Bedst egnet til de lidt større børn, fra ca. 8 år. 

Gå på opdagelse i en verden af gåder og hemmeligheder. Find gådefulde rum inde på klosteret og ude i landskabet.

Find gådefulde rum inde på klosteret og ude i landskabet. Her kan I farvelægge jeres eget Loge-brev med farvet blæk og en rigtig loge-pen, som forsegles med rigtig lak! Besøg Alkymistens hemmelige rum, hvor I kan lave popcorn over bål og drysse med mærkelige smage, der giver særlige kræfter! Saml familien i ”Hemmelighedernes rum”, hvor I kan høre historier om verdens hemmeligheder. Her kan I også skrive hemmeligheder med usynlig skrift og give det til én, I kender. Hør også gådefulde historier i den uhyggelige fangekælder på udvalgte tidspunkter på dagen. Både for store og små. Bedst egnet til de lidt større børn, fra ca. 8 år - alle kan dog være med da, man kan få udleveret ekstra hints og hjælp, hvis gåderne bliver for svære.

Café, børnelade og naturlegeplads

Besøg Møllecaféen, der i efterårsferien en helt særlig børnemenu. Her kan de voksne også spise en god frokost, varme sig med kaffe og kage, eller blot nyde en klosterøl frisk fra fad. Her kan I også farvelægge børnene fra Esrum klosters ”Børnespor”.

I børneladen er der fortællinger om 5 børn fra middelalderen og I kan prøve rustning og sværd. Naturlegepladsen er klar til at modtage børn i alle aldre og I kan lege jer ind i middelalderen med stormandsgård, markedsplads, svævebane, blidegynge, sildetønder og meget andet.

Udstilling og butik. Med billetten får du også adgang til klosterets udstillinger.

  Besøg klosterets udstillinger – man kan blandt andet opleve Virtual Reality-udstillingen med de seje VR-briller i ”Magt i himlens navn”  Prøv også kræfter med Reformationsspillet, hvor man som familie er med til at afgøre Danmarks skæbne! Klosterbutikken holder også åben i hele efterårsferien. Butikken har som altid lækre klosterprodukter på hylderne, ligesom den heller ikke går ned på legetøj og bøger.

Praktiske oplysninger:

  • Dato & tid: Lørdag 15. oktober – fredag 23. oktober 2022 kl. 10-16.00
  • Pris: Voksne: 85,-  Børn (3-18 år): 50,-  Børn under 3: gratis.  Inkl. gådespil, aktiviteter og adgang til udstillingerne
  • Book: Billetter kan bookes på Esrum Klosters hjemmeside eller købes direkte ved døren.

Share your wonders: