skip_to_main_content
VisitNordsjælland

Gådefuld efterårsferie på Esrum Kloster

I efterårsferien kan hele familien komme med til en verden af gåder, koder og hemmeligheder. Det nye gådespil ”De hvide munkes hemmelighed” kan opleves på Esrum Kloster. Du kan lave sjove aktiviteter med hemmeligheder og gåder. 

Du skal nu finde frem til en stor hemmelighed ved at løse gåder i det nye gådespil på Esrum Kloster. Spillet hedder ”De hvide munkes hemmelighed”.

Ved hjælp af en række breve, et puslespil og koder, bliver I sendt rundt på området ved klosteret. For at få adgang til den 800 år gamle hemmelighed, skal I løse opgaverne sammen. Hele klostret kommer i spil i denne leg, og I får udleveret spillet i entréen til klosteret. Bedst egnet til de lidt større børn, fra ca. 8 år. 

Gå på opdagelse i en verden af gåder og hemmeligheder. Find gådefulde rum inde på klosteret og ude i landskabet.

Farvelæg jeres eget Loge-brev. Brug rigtig farvet blæk og en rigtig loge-pen, og lær at forsegle med rigtig lak! I kan besøge Alkymistens hemmelige rum. Her kan I pakke de nedskrevne hemmeligheder ind i forskellig røgelse og brænde dem over bål.

I ”Hemmelighedernes rum”, kan I fortælle hinanden helt særlige hemmeligheder ved hjælp af tarotkort og I kan skrive breve med usynlig skrift. I fangekælderen vil I på udvalgte tidspunkter i løbet af dagen, kunne høre gådefulde historier.

Café, børnelade og naturlegeplads

Besøg Møllecaféen, der i efterårsferien en helt særlig børnemenu. Her kan de voksne også spise en god frokost, varme sig med kaffe og kage, eller blot nyde en klosterøl frisk fra fad. Her kan I også farvelægge børnene fra Esrum klosters ”Børnespor”.

I børneladen er der fortællinger om 5 børn fra middelalderen og I kan prøve rustning og sværd. Naturlegepladsen er klar til at modtage børn i alle aldre og I kan lege jer ind i middelalderen med stormandsgård, markedsplads, svævebane, blidegynge, sildetønder og meget andet.

Udstilling og butik. Med billetten får du også adgang til klosterets udstillinger.

  Besøg klosterets udstillinger – man kan blandt andet opleve Virtual Reality-udstillingen med de seje VR-briller i ”Magt i himlens navn”  Prøv også kræfter med Reformationsspillet, hvor man som familie er med til at afgøre Danmarks skæbne! Klosterbutikken holder også åben i hele efterårsferien. Butikken har som altid lækre klosterprodukter på hylderne, ligesom den heller ikke går ned på legetøj og bøger.

 

Praktiske oplysninger:

  • Dato & tid: Lørdag 16. oktober – fredag 22. oktober kl. 10-16.00
  • Pris: Voksne: 85,-  Børn (3-18 år): 50,-  Børn under 3: gratis.  Inkl. gådespil, aktiviteter og adgang til udstillingerne
  • Book: Billetter kan bookes på Esrum Klosters hjemmeside eller købes direkte ved døren.