Gå til indhold
©  Foto:

Fra gulv til loft lll - Rudolph Tegners Museum

Få en rejse igennem Tegners kunsthistorie, hvor du kan opleve mange af hans forskellige kunstværker gennem tiden. 

Kunsten i Fokus

Det er blevet tid til igen at vise Rudolph Tegners malerier i en stor salonophængning. Som de to forrige gange, i 2009 og 2017, viser de så mange af hans værker som muligt, uden at skele til kunstnerisk vurdering eller indramning eller ej. Kun de værker som endnu trænger til restaurering, har de undladt at hænge op.

Flere af værkerne har dog været en tur hos konservatorerne siden sidst. Malerierne bliver ikke vist i kronologisk rækkefølge eller nogen anden orden, end at de skulle hænge kant mod kant og at de gerne vil vise så mange som muligt. Det handler om at vise Tegners malerier.

Praktiske oplysninger

  • Dato: 20. august til 23. oktober 2022
  • Navn: Fra gulv til loft lll
  • Adresse: Museumvej 19 - 3120 Dronningmølle
  • Billet info: Billetter købes i døren
  • Tlf: +4549719177
  • Email: museum@rudolphtegner.dk

Historien bag Tegners kunst

Tegner brugte maleriet på mange måder. Som yngre især fra sine mange rejser og senere bliver mytologien meget stedsnærværende. Der er også enkelte malerier fra hans omgivelser i hverdagen. Samt portrætter, især portrætter af Elna og selvportrætter.

At museet ikke har flere portrætter kan skyldes at de har givet eller solgt til de portrætterede. De har ingen fortegnelser over hele hans produktion – kun de værker der er i vores varetægt. Også havet synes at være et fokus Rudolph Tegner vender tilbage til på forskellig vis gennem årene.

Tidsmæssig farve kontrast

Som med Tegners skulpturer gennemgår han en forandring over livet. Hvor de tidlige værker er mørke og konservative i farverne, er de senere malerier nærmest farveeksplosioner. Det bliver også tydeligt at Tegner især i de sidste 10 år af sit liv brugte primært maleriet til at udtrykke sig.

​Velkommen til en eksplosion af farver og indtryk... der bliver noget at fordøje!​

Share your wonders: