Gå til indhold
©  Foto:

Fastelavnsfest på Frederiksborg Slot

Red Fastelavnsfesten! Pynt fastelavnsris og slå katten af tønden i vinterferien på Frederiksborg Slot i Hillerød. 

Fastelavnsfest på Frederiksborg Slot i vinterferien

Omvisning og sporleg

Christian IV vil forbyde fastelavnsfest! Han er træt af alt det pjat og leg, der finder sted omkring den traditionsrige fastelavn, så nu skal det være slut. Men kan han nå at skifte mening? Hver dag kan familier med børn sammen med museets omviser gå på jagt efter beviser på, at fastelavn er en vigtig højtid, der skal bevares. Omvisningen foregår rundt i Frederiksborgs stuer og sale og slutter af med en audiens hos Christian IV, hvor alle beviserne fremlægges for kongen, så han forhåbentlig bløder lidt op.

Med en særlig fastelavnssporleg kan man også hjælpe med at redde fastelavnsfesten på egen hånd i løbet ad dagen.

Fastelavnsris i spisesalen

I vinterferien fokuserer de på den festlige brug af fastelavnsriset – nemlig den farverige, kreative og hyggelige udsmykning af riset, der gør nutidens fastelavnsris til en festlig dekoration. I slottets gamle spisesal er der fastelavnsrisværksted for børn og kreative sjæle.

Kattedronning og kattekonge af Frederiksborg

Onsdag d. 15. februar og søndag d. 19. februar slår de katten af tønden til et brag af en tøndeslagning i Indre Slotsgård. Hvem bliver kattedronning og kattekonge af Frederiksborg?

Praktisk:

  • Gratis entré til alle udklædte børn i følge med voksne.
  • Aldersgruppe for tøndeslagning: Børn op til 12 år.
  • Børnehaver og fritidsordninger er meget velkomne men skal tilmelde sig på forhånd på telefon 48201440. Pris per barn og voksen: 25 kr.
  • Billetter til museet gælder hele dagen og til alle særudstillinger.

 

Share your wonders: