skip_to_main_content

Efterårsferie på Frederiksborg Slot | Kom i audiens hos Kongen

Kom i audiens hos Kongen, tag med rundt på Frederiksborg Slot og ned i slottets gamle vinkælder, der er indrettet som aktivitetsrum for børn.

Efterårsferien på Frederiksborg Slot handler bl.a om en af de store kvindelige personligheder!

I efterårsferien ser museet nærmere på historiens store kvindelige personligheder, Leonora Christina, så du bliver klogere på en af de kvinder, som har haft stor betydning for Danmark. Hør om Leonora Christinas dramatiske liv og skæbne og gå på opdagelse i de danske Ridderordener. 

Dagligt kan I tage med på familieomvisninger - hver dag kl. 11.00 og kl. 14.30, og museet har en helt særlig sporleg for de mindste. 

Familieomvisning i særudstillingen Leonora Christina 400 år

Oplev særudstillingen om Leonora Christina. Her kan I komme med på daglige rundvisninger. Omvisningen fortæller gennem portrætter og malerier og forskellige genstande om, hvordan Leonora Christina fulgte ægtemanden gennem hans landsforræderi mod hendes storebror.

I udstillingen kan man bl.a se det originale manuskript til Leonora Christinas bog Jammers Minde. Og man kan høre oplæsninger fra Jammers Minde via sin smartphone.

Aktiviteter for børn i særudstillingen Dannebrogordenen 350 år og slottets gamle vinkælder

I særudstillingen Dannebrogordenen 350 år kan børn ifølge med voksne se og opleve eksempler på danske Ridderordener og ved hjælp af en digital sporleg lære om det danske ordensvæsen: Dannebrogordenen, Riddere af Dannebrog, Elefantordenen.

I aktivitetsrummet i slottets gamle vinkælder er der mulighed for at tegne sit eget våbenskjold og lave sin helt egen orden. Man kan også, inspireret af Leonora Christinas skriverier, skrive sine egne minder med fjer og blæk.

Hver dag er der Audiens hos kongen i Audienssalen.