Gå til indhold
©  Foto:

Efterårsferie på Frederiksborg Slot

Tag i efterårsferien med på en af de spændende omvisninger på Frederiksborg Slot. Kom med ned i slottets gamle vinkælder, der er indrettet som aktivitetsrum for børn, hvor du kan skrive med fjer og blæk samt klæde dig ud i gamle dragter. 

Efterårsferien på Frederiksborg Slot sætter bl.a. fokus på den smukke Riddersal og der er oplevelser både for store og små.

Oplev blandt andet Riddersalens overdådige interiører og Det nationalhistoriske Museums nyeste historiemaleri, Justitia. Maleriet beskriver Rigsretten som institution i det danske demokrati.

Dagligt kan I tage med på familieomvisninger - hver dag kl. 11.00 og kl. 14.30, og museet har en helt særlig sporleg for de mindste. 

Historievandringer i Riddersalen på Frederiksborg

Hver dag kan du komme med på historievandringer i Riddersalen. Det er museets værter, som guider dig rundt, og værterne er iført de historiske dragter. Du får indblik i salens interiør og historie for både voksne, børn, familier og grupper.

Gå på sporleg i Riddersalens gobeliner og lofter

Besøgende med børn kan med en sporleg gå på opdagelse i skatkammeret. Sporlegene har forskellige temaer og henvender sig til børn i alderen 6 til 12 år.

Omvisninger på slottet

Tag også med på omvisning, der handler om Frederiksborg Slots historie fra kongebolig til nationalhistorisk museum. Du bliver taget med rundt på slottet og får vist alle slottes pragtrum frem. I efterårsferien har disse omvisningerne ekstra fokus på Riddersalen.

Efterårsferieaktiviteter for børn i slottets gamle vinkælder

Hver dag i efterårsferien kan børnene besøge den gamle vinkælder under Frederiksborg Slot og opleve Børnenes Danmarkshistorie. Med inspiration fra udsmykningen i Riddersalen, kan du tegne eller farvelægge skitser af salens lofter og gobeliner.

Du kan også skrive med fjer og blæk og prøve de historiske dragter, som er skabt ud fra portrætter på museet. Der er daglige omvisninger i børneudstillingen Christian IV – Barn og konge i kælderen.

Share your wonders: