Gå til indhold
©  Foto:

Den lille dreng i den brune sweater - Se Alfons Åberg på Nivaagaard

Han har vist tusindvis af børn over hele verden, hvordan man takler modgang og løser problemer. Se de originale tegninger af Alfons Åberg på Nivaagaards Malerisamling.

Alfons Åberg er i Danmark for første gang

Kan du huske den lille, svenske dreng med brun sweater og en enlig, avislæsende far? Nu kan du se de originale tegninger af Alfons Åberg på Nivaagaards Malerisamling. Det er første gang, de bliver udstillet i Danmark.

Når du ser tegningerne, bliver du suget ind i Gunilla Bergströms verden, skaberen af Alfons Åberg. Det er en verden i børnehøjde, hvor den lille dreng oplever små og store kriser: Alfons Åberg er for lille til at lege med, han er bange for dyr under sengen, og han bliver trist. Men det løser sig altid til sidst med hjælp fra faderen og andre i omgangskredsen.

Besøg udstillingen om Alfons Åberg på Nivaagaards Malerisamling

Klare farver og eksistentielle temaer

Temaerne i Alfons Åberg handler om at være barn, om at vokse og blive større, om at gebærde sig i en verden, der, for de små, kan synes stor og uigennemskuelig. Tusindvis af børn i hele verden har genkendt sig selv i Alfons Åberg og overvundet kriserne sammen med ham i det hyggelige og opbyggelige univers.

Der er både klare farver og tankevækkende dialoger i tegningerne. De mest overraskende ting kan blive til eksistentielle spørgsmål i Alfons Åbergs hoved. Se spørgsmålene formidlet og løst i tegningerne med den karakteristiske sorte, let bølgende streg.

Se åbningstider og billetpriser på Nivaagaards Malerisamling

Alfons Åbergs ”mor”

Gunilla Bergström brugte collage til at lave fortællingerne om Alfons Åberg. Hun var forfatter, illustrator og journalist og arbejdede med billedmediet lang tid før teknologien vandt indpas.

Share your wonders: