Gå til indhold
©  Foto:

Børnenes Danmarkshistorie på Frederiksborg Slot

Vær ridder eller prinsesse for en dag i børnenes eget univers på Frederiksborg Slot. Her kan du lege dig ind i Danmarkshistorien og høre om, hvordan det var at være prins og senere konge på slottet. Danmarks berømte konge, Christian 4., er nemlig født og opvokset på Frederiksborg.

 

Historie i børnehøjde

Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot byder på masser af oplevelser i børnehøjde. Besøg børneudstillingen og aktivitetsrummet i Christian d. 4.s hyggelige gamle vinkælder, eller deltag i museets mange sæson- og ferieaktiviteter.

Klæd dig ud som prins eller prinsesse

I aktivitetsrummet kan børn klæde sig ud i fine renæssancekjoler, kunstfærdige dragter eller seje rustninger. Beklædningen er kopier af dragter, som du kan se på de historiske malerier rundt omkring på museet, og de er skræddersyet i børnestørrelser efter alle kunstens regler. Få taget et foto i den flotteste udklædning!

Skriv med fjer og pen

Du kan også skrive med fjerpen og blæk efter skabeloner fra Christian 4.s egen stilebog, farvelægge prinsessekjoler og smykker eller tegne våbenskjolde og ordener.

Børnenes Danmarkshistorie

Museets børneudstilling "Christian 4. - barn og konge" fortæller historien om Danmarks berømte konge, med fokus på hans barndom. Hvordan var det at vokse op som fremtidig konge?

Martin Bigums fire store historiemalerier fortæller om kongens fødsel på Frederiksborg, hans barndom og hans opdragelse til konge. Datidens overtro, skolegang og den unge konges kroning er nogle af de temaer, udstillingen berører.

 

Sæsonaktiviteter

Følg med på www.dnm.dk for at se hvad der aktuelt sker for børn. Museet arrangerer løbende særlige aktiviteter i forbindelse med ferier og særudstillinger.

Share your wonders: