Gå til indhold
©  Foto:

August Sander | Louisiana Museum of Modern Art

Få kunsten helt tæt på når Louisiana Museum of Modern Art udstiller August Sanders portrætter, som fører dig tilbage til en historisk rejse igennem Tyskland. 

Historisk kunst af August Sander på Louisiana

Et udvalg på mere end 250 fotografier af August Sanders livsværk ”Menschen des 20. Jahrhunderts” (Mennesker i det 20. århundrede) udgør en selvstændig del af udstillingen om Tyskland i 1920'erne. Dette enestående gruppeportræt af det tyske samfund under Weimarrepublikken står som en klassiker i såvel europæisk foto- som kunsthistorie.

August Sander (1876-1964) påbegyndte for alvor sit banebrydende, dokumentariske projekt ‘Menschen des 20. Jahrhunderts’ (Mennesker i det 20. århundrede) midt i 1920’erne ud fra ønsket om at dokumentere og klassificere “alt det, der kendetegner det universelt menneskelige”. Her satte han sig for at portrættere såvel fremtrædende som anonyme tyskere fra alle samfundslag i en enkel og nøgtern stil og inddele dem i kategorier.

Kendetegnende for August Sanders projekt var, at han portrætterede alle med den samme distance og værdighed. Han giver sine landsmænd mulighed for at posere, med front lige mod kameraet, så de fremstår velovervejet og i deres naturlige omgivelser.

Praktiske oplysninger

  • Louisiana Museum of Modern Art, Gammel Strandvej 13, 3050 Humlebæk
  • Åbningstider: Se Louisianas åbningstider
  • Entré: Køb billet online.
  • Transport: Tog: 6 tog i timen København-Helsingør. www.rejseplanen.dk. Der er ca. 900 meter fra Humlebæk St. til Louisiana. Bus: 388 fra Lyngby og Helsingør. www.moviatrafik.dk
  • Parkering: Der er en parkeringsplads med handicapparkering i tilslutning til museet. 

Share your wonders: