©  Foto:

Andelsgaarde v. Nanna & Christopher

På foreningen Andelsgaardes gård, Lerbjerggård,  i Melby dyrker Nanna og Christopher en masse forskellige økologiske grøntsager, frugter, bær, nødder og blomster. Kom forbi i gårdens åbningstider og snus rundt på egen hånd, eller hold dig opdateret på deres aktiviteter på sociale medier.

Fem minutters gang fra Melby Station og tæt på Liselejes strand og skov ligger Foreningen Andelsgaardes hovedgård, Lerbjerggård.

Lerbjerggård forpagtes af Nanna og Christopher, et ungt par, som driver deres egen jordbrugsvirksomhed på gården.

Jorden til gården fylder kun 5 hektarer, men diversiteten i afgrøder er kæmpestor. Her dyrkes en masse forskellige grøntsager, urter og blomster i Market Garden-stil, og der er etableret et skovlandbrug med et hav af forskellige frugter, nødder og bær. Godt og vel halvdelen af jorden til gården er udlagt til naturpleje. Jorden er omlagt til økologi, og jorden bliver dyrket med stor nænsomhed og respekt.

Regenerativ, økologisk jordbrug

Nanna og Christopher dyrker grøntsagerne med stor diversitet og efter et meget kompakt design, som retter sig efter menneskekroppen og håndredskaber i stedet for store maskiner. Alle grøntsager sås, passes og høstes derfor med håndkraft med øje for den friske kvalitet. 

Nanna og Christopher ønsker at videregive deres dyrkningsjord i en sundere tilstand, end da de modtog den. Derfor arbejdes der med jorden med særlige regenerative metoder, som har til formål at opbygge jordens frugtbarhed, som oven i hatten bidrager til at lagre CO2 og resulterer i en mere robust jord, der bedre modstår klimaforandringernes ekstreme vejr.

Aktiviteter på gården 

Lerbjerggård er åbent i sommerhalvåret onsdag til søndag fra kl. 10 til kl. 17, hvor I altid er velkomne til at kigge forbi. Foreningen Andelsgaardes medlemmer inviteres løbende til medlemsaktiviteter, men der er også arrangementer, som er åbent for alle.

I juni, juli og august afholdes rundvisning hver lørdag og fra omkring maj til efterårsferien sælger Nanna og Christopher friskhøstede økologiske grøntsager fra marken. Følg med på facebook hvor der skrives om åbningstider og hvad man kan købe i vejboden.