Gå til indhold
©  Foto:

3 cykelture i Nordsjælland med turleder Jens Erik Larsen

Kom med på oplevelsesture på cykel i Nordsjælland, hvor Jens Erik Larsen vil være jeres turleder. Jens Erik er født og opvokset i Nordsjælland, kortmager og forfatter til en række bøger om cykelture.

Vil du med på opdagelse i Nordsjælland fra en cykelsaddel?

Turene er for alle, som gerne vil motionere og samtidig få viden om Nordsjællands kultur og natur. Turene er på 20-30 km, foregår i roligt tempo og varer 2-3 timer. Landskaberne er rimelig flade, så alle kan være med. På turene vil der være 3-4 korte stop, hvor turlederen fortæller om interessante steder og om tilblivelsen af de ruter, der cykles på. Turen foregår enten en hverdags eftermiddag eller en weekend formiddag.

Du skal medbringe egen cykel i god stand, tøj til vejret samt mad og drikke.

Du kan læse mere om de tre ture herunder.

Oplevelsestur - Nationalpark Kongernes Nordsjælland d. 7/5 kl. 10-14

Der cykles fra Hillerød Station gennem Gribskov, hvor bøgen forventes at være sprunget ud – et mirakel, der sker hvert år!

Turen går via Nødebo og langs Esrum Sø op til Esrum Kloster og Møllegården, hvor nationalparkens sekretariat holder til. Undervejs stopper vi ved Dronningens Bøge og andre smukke steder under det lysegrønne løv. Der fortælles om nationalparkens tilblivelse og i Esrum om de videre planer.

Du kan læse mere og tilmelde dig turen

Oplevelsestur - Parforcelandskabet i Store Dyrehave og Gribskov d. 18/5 kl. 16-18.30

Fra Hillerød station cykler vi ad rute 110 Parforce Store Dyrehave for at se, hvorfor det lykkedes at få godkendt parforcejagtlandskabet som UNESCO Verdensarv.

Det matematiske net af lige jagtveje er nemlig her det mest tydelige af alle og overgår åbenbart, hvad Frankrig kunne byde på. Vi følger Et-Vej ud til Kongestjernen med kompasstenen. Her kan vi forestille os hvordan kongen har ventet med sin hirschfænger for at dræbe kronhjorten, som hans folk med heste og hunde har trættet næsten til døde. Der fortsættes ad en ny rute 111 mod Nødebo for at cyklede parforce rute 105 i Gribskov ud til Kierkegaardstenen og derfra tilbage til Hillerød Station.

Du kan læse mere og tilmelde dig turen

Oplevelsestur - Nordkystens kunstnere Gilleleje – Hornbæk – Helsingør d. 18/6 kl. 10-13

Fra Gilleleje Station svinges ned omkring havnen til ”kunst i fileten” og havnemiljøet. Dernæst følger vi Nordkyststien til Dronningmølle, hvorefter der cykles på en fin grussti langs vandet ind mod Hornbæk.

Her huserede flere kendte danske kunstnere bl.a. Holger Drachmann, som mindes med en sten foran havnen, hvor vi holder frokostpause. Turen fortsætter ind igennem Hornbæk Plantage over Hellebæk og slutter i Helsingør, hvor flere gallerier byder på kunst. Vi kan tage toget tilbage til Gilleleje. Deltagere betaler selv togbillet, cykler er gratis.

Du kan læse mere og tilmelde dig turen