Danmarks mest kreative by 2017

Gilleleje vandt i 2017 titlen som Danmarks mest kreative by. Byen blev udvalgt af Bruno Christensen der er Danmarks mest erfarne detailekspert. 100 byer deltog fra start og Gilleleje blev udvalgt som den by, hvor kreativiteten er størst, når det gælder om at udvikle en by til at være et sted, hvor mennesker befinder sig godt, og hvor erhvervsliv og kultur går hånd i hånd.  

Gilleleje deltog i 2015 i en mystery shopping undersøgelse, hvor både restauranter, butikker og turistinformation blev besøgt flere gange hen over sommeren. Dette resulterede i at byen blev nummer 1 ud af 32 byer i hele Danmark.

Gilleleje ligger i Gribskov Kommune ved Sjællands nordligste punkt, Gilbjerghoved. Byen har formået at bevare en stor del af det oprindelige fiskerlejes idylliske små stræder og stråtækte gamle huse. Gilleleje er en livlig turist-, handels- og fiskerby med Sjællands største fiskerihavn som sit naturlige centrum. 

Kort over Gilleleje

Begivenheder Gilleleje/Græsted

I Gilleleje/Græsted er der små  og store begivenheder året rundt. Traditionsrige byfester og hyggelige markeder.

Bykort Gilleleje

<div data-configid="1338683/58968547" style="width:400px; height:284px;" class="issuuembed"></div>
<script type="text/javascript" src="//e.issuu.com/embed.js" async="true"></script>

Badestrande i Gilleleje og omegn

Gilleleje er omgivet af små børnevenlige sandstrande, som er et mekka for feriegæster. Prøv Veststranden, Strandbakkerne eller stranden i Dronningmølle, der er populær blandt familierne på campingpladserne i nærheden. Der er livredder i hele højsæsonen.

Se og oplev det gamle Gilleleje

Gå på opdagelse mellem de små stråtægte huse i Gillelejes gader og fornem stemningen. Tag med på spændende rundvisninger og meget mere.

Havnen i Gilleleje

Mågeskrig, bølgebrus, fiskekutternes traditionelle rolige lyd, lyden af børn der leger mellem garnerne eller fanger krabber, samt duften af frisk fisk - du er ikke i tvivl. Du er på Gilleleje Havn. Læs mere her.

Museer i Gilleleje

I Gilleleje området findes der forskellige muligheder for museumsbesøg der fortæller om historie og moderne og klassisk kunst.

Gilleleje Museum

Det gamle Hus og Fiskehallerne

Munkeruphus

Rudolph Tegners Museum og Statuepark

Fyrhistorisk Museum 

Find hjertestarter

Brug for en hjertestarter? - Klik her og find alle de registrerede i Danmark