Danmarks bedste værtskabsby

 

 

Gilleleje ligger i Gribskov Kommune ved Sjællands nordligste punkt, Gilbjerghoved. Byen har formået at bevare en stor del af det oprindelige fiskerlejes idylliske små stræder og stråtækte gamle huse. Gilleleje er en livlig turist-, handels- og fiskerby med Sjællands største fiskerihavn som sit naturlige centrum. 

Gilleleje deltog i 2015 i en mystery shopping undersøgelse, hvor både restauranter, butikker og turistinformation blev besøgt flere gange hen over sommeren. Dette resulterede i at byen blev nummer 1 ud af 32 byer i hele Danmark.

Navnet Gilleleje er en sammensætning af det oldnordiske ord"gil", som  betyder kløft, og "leje", som var et sted på kysten, hvor fiskerne drev sæsonfiskeri. Bosættelser kan sopres tilbage til 1300 tallet.  De boede i perioden i prmitive fiskeboder på stranden. Det er samtidig med middelalderens store sildefiskeri i Øresund. 

Kort over Gilleleje

Begivenheder Gilleleje/Græsted

I Gilleleje/Græsted er der små  og store begivenheder året rundt. Traditionsrige byfester og hyggelige markeder.

Badestrande i Gilleleje og omegn

Gilleleje er omgivet af små børnevenlige sandstrande, som er et mekka for feriegæster. Prøv Veststranden, Strandbakkerne eller stranden i Dronningmølle, der er populær blandt familierne på campingpladserne i nærheden. Der er livredder i hele højsæsonen.

Se og oplev det gamle Gilleleje

Gå på opdagelse mellem de små stråtægte huse i Gillelejes gader og fornem stemningen. Tag med på spændende rundvisninger og meget mere.

Book oplevelser

Her kan du søge efter din oplevelse enten via by eller tema. Lad dig inspirere her på siden........

Havnen i Gilleleje

Mågeskrig, bølgebrus, fiskekutternes traditionelle rolige lyd, lyden af børn der leger mellem garnerne eller fanger krabber, samt duften af frisk fisk - du er ikke i tvivl. Du er på Gilleleje Havn. Læs mere her.

Museer i Gilleleje

I Gilleleje området findes der forskellige muligheder for museumsbesøg der fortæller om historie og moderne og klassisk kunst.

Gilleleje Museum

Det gamle Hus og Fiskehallerne

Munkeruphus

Rudolph Tegners Museum og Statuepark

Fyrhistorisk Museum