Snekkersten Havn

Snekkersten

Foto: Karen Folker

Snekkersten ligger på den nordlige Øresundskyst mellem Helsingør og Espergærde, og er et af de mange oprindelige fiskerlejer langs Strandvejen. De små, lave huse fortæller om byens fortid – i dag er byen så godt som vokset sammen med Helsingør og Espergærde.

Kører du ad Strandvejen fra Helsingør mod København, kommer du gennem Snekkersten. Byen består hovedsageligt af lav bebyggelse, især villaer og rækkehuse. Snekkersten havn er fuld af atmosfære, med flere aktive erhvervsfiskere hvis både ligger side om side med de mange lystbåde.

Under 2. verdenskrig var Snekkersten en af de centrale havne for illegal transport af flygtninge til Sverige.

Navnet Snekkersten er der flere sjove historier om, med rod i Nordsjællandske folkeminder: ”Lejet har Navn efter en stor Sten i Strandkanten; efter Sagnet vender Stenen sig tre Gange, naar den lugter nybagt Brød; tillige er den af en Heks paa Øen Hveen kastet efter en Troldmand; den faldt, hvor den nu ligger…”

 

 

 

 

Havnemiljø & badestrand

Snekkersten Havn er fuld af atmosfære, med træskibe, fiskerbåde og lystsejlere. Ved stranden er der græsarealer med borde og bænke, så I kan nyde jeres medbragte mad og få en dejlig dag ved vandet.

Læs mere

Seværdigheder & attraktioner

Tæt på Snekkersten ligger nogle af  af Nordsjællands mest kendte attraktioner

Læs mere

Overnatning

Hvor skal vi sove i nat?

Læs mere

Oplev Nordsjælland på cykel