Hornbæk – mere end mondæn badeby

Foto: Heino Eisner

Hornbæk har i mange år været kendt som Nordsjællands mondæne badeby hvor jetsettet mødes. Men Hornbæk er for alle, og med havet, dejlige badestrande og smuk natur i baglandet er her oplevelser og aktiviteter for hele familien året rundt – også uden for badesæsonen.

Hornbæk er et sted for afslapning og aktivitet med familie og venner. Udenfor de klassiske, varme sommerdage, hvor tusindvis af badegæster søger mod strandens svalende bølger, er der også masser af muligheder for vandre- og cykelture i en evigt skiftende natur med udsigt til Sverige.

Forestil dig en gåtur ned gennem plantagen, hvor skoven åbner sig mod den smukkeste kyst med sand, strand og vand - den strand alle kører efter. Her kan du slappe af og lege med børnene. En lille perle, hvor en skøn blanding af kulturturister, jetsettere, børnefamilier, sportsfolk og sejlere mødes med de lokale for at nyde livet, hinanden og byens mange kvaliteter året rundt. 

Seværdigheder og aktiviteter

Hornbæk har tradition for sine egne lokale begivenheder og fester hen over sommeren, men hele året kan du besøge attraktioner i området, deltage i events og finde aktiviteter her.

Begivenheder

Hornbæk har både store, lokalt forankrede begivenheder som Hornbæk Havnefest, Store Badedag, Kunst på Molen, Uge 31 og Hornbæk Kulturnat - og nye, sjove tiltag. Find dem her!

Attraktioner

I Hornbæk er havet, stranden og den hyggelige badeby måske attraktion nok i sig selv, men har du mod på flere oplevelser, kan du få ideer her.

Shopping

Hornbæk har et bredt udvalg af skønne butikker, både små sommerbutikker og butikker som holder åbent hele året rundt

Gallerier

Den korte afstand til hovedstaden kombineret med en pragtfuld natur, århundrede tiltrukket kultur og kunstpersonligheder til hele Nordsjælland, heriblandt Hornbæk

Aktiv ferie i Hornbæk

Ønsker du at være aktiv på din ferie i Hornbæk er der mange muligheder både på golfbanen, til vands eller i trætoppene

Wellness i Hornbæk

Foto: Ilse Jacobsen

Badestrande og badeinfo

Nogle af Nordkystens bedste badestrande ligger på begge sider af Hornbæk, med fint sand, beskyttende klitter og herligt friskt havvand. Se hvad du kan foretage dig på og omkring stranden.

Hornbæk Strand

Hornbæk er en af Nordkystens mest populære badebyer, og det skyldes især den kilometerlange hvide sandstrand.

Hornbæk Strandlegeplads

Strandlegepladsen ligger ved siden af havnen, stranden og Hornbæk Plantage og er et naturligt stop for både store og små. Gynge, klatre og lege...

Stand up paddle - SUPspot

Prøv en rigtig sjov aktivitet på vandet, som samtidig træner hele din krop.

Hornbæk Plantage - Fyrreskov lige ud til Øresund

I Hornbæk Plantage når de gamle fyrretræer helt ud til Øresund. Her kan du både hoppe i vandet og se levn fra Anden Verdenskrig og bronzealderen.

Bo godt og spis godt

Du skal bo godt på din ferie i Hornbæk, og byen har skønne historiske hoteller, som er istandsat med nænsom hånd og sans for detaljen. Med til det gode liv hører lækker mad – find restauranterne her.  

Overnatning

Fald i søvn med lyden af bølgebrus i øret og et lykkeligt smil om munden… sådan kan dit møde med et badehotel i Hornbæk forme sig. Find hoteller og anden overnatning her.

Det gode måltid

Nyd samværet med dine venner og familie over et godt måltid. Hornbæks spisesteder tager udgangspunkt i havet, naturen og de gode lokale råvarer. Find restauranter og caféer her.

Café hygge i Hornbæk

Det Fedtede Hjørne - Street Food

Det er sol – det er sommer – det er Hornbæk. Besøg Streetfood ” Det Fedtede Hjørne ” i Hornbæk og nyd lækker mad fra de mange madboder – Menuen skifte...

Albi´s Kaffebar

Albi’s Kaffebar & Second Hand i Hornbæk er en ganske særlig oplevelse. Her kombineres god kaffe og hjemmebag med nærvær og hygge i et lidt skævt retro...

Café Sunspot

Café Sunspot på Hornbæk Strand har åbent alle dage i sommersæsonen fra Kl. 10.00 til 21.00. Her kan du få is, pølser, sandwich, popcorn, vand, øl, vin...

Strand Pavillonen Hornbæk

En hyggelig og afslappet restaurant centralt i Hornbæk Strand Pavillonen i Hornbæk er en hyggelig og afslappet restaurant, hvor man året rundt kan...

Praktisk information

Her finder du nyttig information til planlægning og brug under din ferie i Hornbæk

Find åbningstider på turistinformationen, planlæg din ferie, se kort over byen, hvordan kommer man rundt med offentlig transport, læs VisitNordsjællands feriemagasin, find en blå flag strand og hvor lejer man en cykel?