Hørsholm - Karen Blixen og En kongelig affære

Foto: Hørsholm Kommune

Hørsholm er rammen om det gode liv på Øresundskysten, med 3 golfklubber, en havn i luksusklassen og skønne slotshoteller. Og så har byen tilmed en spændende historie, som skildres i filmen En kongelig affære.

Oprindelig lå her pragtslottet Hirschholm, kendt som Nordens Versailles. Byen voksede op omkring slottet, heraf navnet Hørsholm. Når du går tur i Slotshaven, må du tage fantasien i brug, for slottet blev revet ned efter skandalen med Struensee og Caroline Mathilde. Nu er haven et dejligt rekreativt område, med Hørsholm Kirke som eneste bygning.

Hørsholm centrum har et aktivt byliv med moderne gågade, spændende butikker, caféer og spisesteder. I Kulturhuset Trommen kan du opleve koncerter, teater og foredrag, gå i biografen og bruge biblioteket.

Karen Blixen Museet ved Rungsted Kyst er en hovedattraktion, men også Arboretet, Rungstedlund have og fuglereservat og Egnsmuseeter et besøg værd.

Besøg Karen Blixens barndomshjem Rungstedlund - omdrejningspunkt for hendes liv og forfatterskab

Foto: Rungstedlund

Restauranter & Caféer

Havnebesøg, god mad og hygge i Hørsholm, Kokkedal og Rungsted. Hvad har du lyst til? Bliv inspireret her.

Restauranter & Caféer

Udvalgte restauranter og caféer i Hørsholm, Rungsted og Kokkedal. Spis på Rungsted Havn omgivet af frisk luft og højt til loftet eller nyd stilheden på kroen i Kokkedal. Mulighederne er mange..

Rungsted Havn

Rungsted Havn ligger ved Øresund i Nordsjælland med gode muligheder både for lange og korte sejlture. Der er ganske kort vej til den næste havn eller om man vil til Sverige. Havnen fremstår meget velholdt og indbydende med alle de faciliteter som sejlere skal bruge– velholdte broer med til...

Overnatning

Overnatning findes i mange udgaver – i Hørsholm og omegn er det med stil.

Kokkedal Slot

Kokkedal Slot Copenhagen er alt det, du forbinder med et rigtig slot. Et eventyrligt ydre, et imponerende, stilfuldt indre og en fantastisk beliggenhed

Rungstedgaard Hotel

Rungstedgaard rummer på en charme og beliggenhed, som er ud over det sædvanlige. Oplagt til fest eller konference eller som hotel

Seværdigheder og aktiviteter

Se her hvilke spændende og interessante oplevelser du kan få i området.

Arboretet

Arboretet i Hørsholm er Danmarks største samling af træer og buske. For den have- og naturinteresserede er det på alle årstider en dejlig oplevelse at går rundt i den smukke, naturprægede park blandt ca. 2000 forskellige vækster.

Folehaveskoven

Folehaveskoven er en af Nordsjællands frodigste skove. Det kuperede terræn giver gode vækstbetingelser for stort set alle træarter men udvikler sig gradvist til en ren løvskov, primært med bøg, ær og ahorn. Flere steder i skoven har Arboretet i Hørsholm plantet træer, der bruges til for...

Hørsholm Egns Museum

Dyk ned i den fascinerende historie om det nu forsvundne Hirschholm Slot, som har givet navn til byen Hørsholm. Det var her, Johann Friedrich Struensee tilbragte skandalesommeren 1771 med dronning Caroline Mathilde, dramatiseret i filmen ’En Kongelig Affære’. Tag endnu længere tilbage i hi...

Hørsholm Slotshave

Når du går tur i Hørsholm Slotshave må du lede forgæves efter slottet. Det er nemlig revet ned. Men her lå engang det imponerende Hirschholm Slot, hvor Struensee og dronning Caroline Mathilde tilbragte den kærlighedssommer, der senere blev kendt som Hirschholmsommeren.

Rungstedlund have og fuglereservat

I 1958 tog Karen Blixen initiativ til at omdanne haven og lunden ved sit hjem, Rungstedlund, til fuglereservat, for at give trækfuglene et sted at være. I dag er der adgang døgnet rundt til at opleve det fredfyldte reservat med et fantastisk fugleliv.

Trommen | Hørsholm

Kulturhus Trommen er beliggende i centrum af Hørsholm og er med mere end 200 årlige arrangementer hovedleverandør af kultur i Nordsjælland. Samtidig er Trommen også stedet, hvor der kan afholdes private konferencer, foredrag, møder, og fra 2017 Biograf m.m. Meget kort fortalt er Trommen...

Golf

Tre smukke golfbaner i og omkring Hørsholm

Rungsted Golf Klub

Rungsted Golf Klub, som ligger i i hjertet af Rungsted, er fra 1937 og er en af Danmarks ældste og mest traditionsrige golf-klubber.

Kokkedal Golfklub

Kokkedal Golfklub er stiftet i 1971 som den 33. golfklub i Danmark og har gennem årene udviklet sig til et anerkendt 18 hullers golfanlæg i både ind- og udland.

Hørsholm Golf

Hørsholm Golf ligger på et gammelt kongeligt jagtområde i Nordsjælland, kun 20 km nord for København. Banerne er anlagt i naturskønne omgivelser, og udformningen er sket med stor respekt for landskabet.

Praktisk information

Her finder du nyttig information til planlægning og brug under din ferie i Hørsholm og Rungsted

Find åbningstider på turistinformationen, planlæg din ferie, se kort over byen, hvordan kommer man rundt med offentlig transport, læs VisitNordsjællands feriemagasin, og hvor lejer man en cykel?