VisitNordsjælland
hørsholm rungsted havn byer i nordsjaelland

Hørsholm - Karen Blixen og En kongelig affære

Hørsholm er rammen om det gode liv på Øresundskysten, med 3 golfklubber, en havn i luksusklassen og skønne slotshoteller. Og så har byen tilmed en spændende historie, som skildres i filmen En kongelig affære.

Oprindelig lå her pragtslottet Hirschholm, kendt som Nordens Versailles. Byen voksede op omkring slottet, heraf navnet Hørsholm. Når du går tur i Slotshaven, må du tage fantasien i brug, for slottet blev revet ned efter skandalen med Struensee og Caroline Mathilde. Nu er haven et dejligt rekreativt område, med Hørsholm Kirke som eneste bygning.

Hørsholm centrum har et aktivt byliv med moderne gågade, spændende butikker, caféer og spisesteder. I Kulturhuset Trommen kan du opleve koncerter, teater og foredrag, gå i biografen og bruge biblioteket.

Karen Blixen Museet ved Rungsted Kyst er en hovedattraktion, men også Arboretet, Rungstedlund have og fuglereservat og Egnsmuseet er et besøg værd.

Kort

Åbn i Google Maps
Adresse

Kirkealle

2970 Hørsholm

Koordinater

Længdegrad : 12.499769

Breddegrad : 55.876631

Seværdigheder og aktiviteter

Se her hvilke spændende og interessante oplevelser du kan få i området.

Praktisk information

Her finder du nyttig information til planlægning og brug under din ferie i Hørsholm og Rungsted

Find åbningstider på turistinformationen, planlæg din ferie, se kort over byen, hvordan kommer man rundt med offentlig transport, læs VisitNordsjællands feriemagasin, og hvor lejer man en cykel?