Helsingør – Kronborg, kultur og søfart

Helsingør er fuld af historie, seværdigheder og autenticitet. En sprudlende og moderne kulturby med dybe rødder i historien.

Helsingør, eller Elsinore, er verdenskendt for Kronborg, Shakespeares Hamlet og Øresundstolden, som var grundlag for byens velstand i mere end 400 år.

I nyere tid var Helsingør Skibsværft byens omdrejningspunkt – i dag er det ombygget til Kulturværftet, et dynamisk kulturhus med koncerter, teater, festivals, et hovedbibliotek og et værftsmuseum.

I Kulturhavn Kronborg finder du udover slottet og Kulturværftet det arkitektonisk spændende M/S Museet for Søfart. Havnen forbinder det gamle renæssanceslot med Helsingørs bykerne, hvor velbevarede historiske huse med hyggelige baggårde ligger side om side med et væld af butikker, caféer og restauranter.

 

Åbn i Google Maps
Adresse

Havnepladsen

3000

Koordinater

Længdegrad : 12.614552

Breddegrad : 56.034165

Seværdigheder og aktiviteter

Helsingør er fuld af historie, men følger i den grad med tiden. Så her kan du opleve spritny, innovativ arkitektur side om side med et renæssanceslot, som er UNESCO Verdensarv. Find andre store seværdigheder her

 

Murmalerier & monumenter

Gå på jagt gennem byen og se de spændende murmalerier, der alle fortæller deres historie om byen. Flere steder rundt omkring står monumenter og skulpturer og med hver deres historie.

Ole Thomsen nr. 1

Sådan ser Helsingør ud gennem en kameralinse ....

Helsingør med båd

Søfart er en del af Helsingørs dna. Du kan tage bilfærgen med ForSea over Øresund til Helsingborg, eller Sundbussen, som medtager gående og cyklende passagerer. Kommer du sejlende i egen båd, er her gode faciliteter. På grund af Covid-19 og de nye rejseregler til og fra Skåne, har Sundbusserne midlertidig indstillet sejladsen. 

Munkegade_Helsingør
Munkegade, Helsingør

ROCKPAPERDRESSES guide til Helsingør

Praktisk information

Her finder du praktisk information til planlægning og brug under din ferie. 

Find åbningstider på turistinformationen, planlæg din ferie, se kort over byen, hvordan kommer man rundt med offentlig transport, læs det store feriemagasin for Nordsjælland, og hvor lejer man en cykel? Få svar på dette og mere her.