Helsingør – Kronborg, kultur og søfart

Foto: Tine Uffelmann

Helsingør er fuld af historie, seværdigheder og autenticitet. En sprudlende og moderne kulturby med dybe rødder i historien.

Helsingør, eller Elsinore, er verdenskendt for Kronborg, Shakespeares Hamlet og Øresundstolden, som var grundlag for byens velstand i mere end 400 år.

I nyere tid var Helsingør Skibsværft byens omdrejningspunkt – i dag er det ombygget til Kulturværftet, et dynamisk kulturhus med koncerter, teater, festivals, et hovedbibliotek og et værftsmuseum.

I Kulturhavn Kronborg finder du udover slottet og Kulturværftet det arkitektonisk spændende M/S Museet for Søfart. Havnen forbinder det gamle renæssanceslot med Helsingørs bykerne, hvor velbevarede historiske huse med hyggelige baggårde ligger side om side med et væld af butikker, caféer og restauranter.

 

Seværdigheder og aktiviteter

Helsingør er fuld af historie, men følger i den grad med tiden. Så her kan du opleve spritny, innovativ arkitektur side om side med et renæssanceslot, som er UNESCO Verdensarv. Find andre store seværdigheder her

 

Oplevelser du ikke må gå glip af

Helsingør byder på utrolig mange spændende seværdigheder og oplevelser året rundt. Vi har samlet lidt af de spændende oplevelser som du ikke må gå glip af når du besøger Hamlets by.

Begivenheder i Helsingør og omegn

Helsingør er en særdeles aktiv kulturby med store internationale festivals og en spækket koncertkalender på Kulturværftet året rundt. Oplev musik, teater, udstillinger og foredrag i og omkring Helsingør.

Attraktioner

Mens du alligevel er i Helsingør... Oplev en verden af attraktioner som Kronborg slot, Danmarks tekniske museum og meget andet

Restauranter & Caféer

Fra Streetfood over lækker kaffe til treretters menu, i Helsingør finder du altid et sted der kan tilfredsstille din sult

Kunst & Kultur

Oplev udstillinger og kultur både på kulturhavn Kronborg men også i hele byen

Overnatning

Vælg mellem storslåede badehoteller og hyggelige b&b, hvor du nemt kan hvile dig, slappe af og udforske Helsingør

Kronborg Slot - UNESCO verdensarv

Kronborg er et af Nordeuropas fineste renæssanceslotte. Det er verdenskendt som Hamlets og Shakespeares slot og er udnævnt til UNESCO verdensarv.

M/S Museet for Søfart

Oplev prisvindende arkitektur og sansemættede udstillinger. M/S Museet for Søfart er tegnet af verdenskendte BIG - Bjarke Ingels Group, og Museet ligger i smukke, maritime omgivelser på Kulturhavn Kronborg.

Danmarks Tekniske Museum

Drømmer dit barn om at blive jagerpilot eller måske bare om at sidde bag rattet i en af de allerførste biler? Danmarks Tekniske Museum er et eldorado ...

Øresundsakvariet

Mød havdyrene i Øresund og bliv klogere på det hemmelighedsfulde liv under havets overflade. Du kan opleve farvestrålende fisk, hajer, rokker, blækspr...

Kulturpromenaden Elsinore Walk

En guidet byvandring på egen hånd til Helsingørs kulturelle seværdigheder.

Værftets Madmarked

Street food i rustikke, maritime omgivelser. Værftets Madmarked er et uformelt samlingssted for alle aldre, hvor du bl.a. kan udforske madens verden, ...

Helsingør med båd

Søfart er en del af Helsingørs dna. Du kan tage bilfærgen med ForSea over Øresund til Helsingborg, eller Sundbussen, som medtager gående og cyklende passagerer. Kommer du sejlende i egen båd, er her gode faciliteter.

Kulturhavn Kronborg

Kulturhavn Kronborg er et unikt oplevelsesrum, der binder by og borg sammen. Helsingør er med sin særlige blanding af et levende handelsliv i de gamle stræder, kulturhuse i verdensklasse

Oplev Øresund med ForSea

Tag med ombord på ForSea fra Helsingør til Helsingborg og få en hyggelig oplevelse mod nabolandet - uanset om du er gående eller i bil, om du pendler eller slet ikke har tænkt dig at forlade færgen.

Helsingør Nordhavn

Helsingør Nordhavn er en hyggelig lystbådehavn med blandt andet havnekontor, fiskebutik- og cafe, restaurant og 1000 bådepladser.

Havne Guide

Find information omkring hvilke faciliteter der er tilgængelige i havnene i Helsingør

Sundbussen Helsingør - Helsingborg

Sundbussen M/S Pernille har afgange hver time direkte fra centrum til centrum imellem Helsingør og Helsingborg.

Praktisk information

Her finder du praktisk information til planlægning og brug under din ferie. 

Find åbningstider på turistinformationen, planlæg din ferie, se kort over byen, hvordan kommer man rundt med offentlig transport, læs det store feriemagasin for Nordsjælland, og hvor lejer man en cykel? Få svar på dette og mere her.