Espergærde Havn med egebækvang Kirke i Baggrunden
Espergærde

Espergærde – havn og strand ved Øresund

Espergærde er et oprindeligt fiskerleje på Øresundskysten lige syd for Helsingør. Byen har en dejlig lystbådehavn og badestrand, og har adgang til smuk skov og natur. I dag er byen vokset sammen med Helsingør.

Kører du ad Strandvejen fra Helsingør mod København, kommer du til det tidligere fiskerleje Espergærde. Espergærde har gennem de sidste 150 år udviklet sig fra et lille stille fiskerleje til en bydel i det samlede byområde Espergærde-Snekkersten-Helsingør.

Langs Strandvejen og ved havnen fornemmer man stadig det gamle fiskerleje. I 1800-tallet blev kysten ved Espergærde et yndet udflugtsmål for landliggere, og flere landliggersteder blev opført i slutningen af århundredet.

Flynderupgård Museet ligger smukt mellem Egebæksvang Skov og de dyrkede marker. Museet fortæller om fiskernes og bøndernes historie og er et besøg værd. I tilknytning til museet drives et historisk landbrug og erindringskøkkenet Spisestuen, hvor der serveres mad, tilberedt efter historiske opskrifter.

Byen har gode indkøbsmuligheder med bl.a. Espergærde Centret, som har 39 specialbutikker og 3 store supermarkeder, samt gratis parkering. Espergærde er en station på Kystbanen mellem København og Helsingør, og fra Mørdrup trinbræt er der også togforbindelse til Hillerød via Lokalbanen.

 

 

Åbn i Google Maps
Adresse

Mørdrupvej

3060

Koordinater

Længdegrad : 12.56052

Breddegrad : 55.992893

Praktisk information

Her finder du nyttig information til planlægning og brug under din ferie ved Espergærde 

Find åbningstider på turistinformationen, planlæg din ferie, se kort over byen, hvordan kommer man rundt med offentlig transport, læs VisitNordsjællands feriemagasin, og hvor lejer man en cykel?