Espergærde Havn

Espergærde

Foto: Tine Uffelmann

Espergærde er et oprindeligt fiskerleje på Øresundskysten lige syd for Helsingør. Byen har en dejlig lystbådehavn og badestrand, og har adgang til smuk skov og natur.

Kører du ad Strandvejen fra Helsingør mod København, kommer du til det tidligere fiskerleje Espergærde. Espergærde har gennem de sidste 150 år udviklet sig fra et lille stille fiskerleje til en bydel i det samlede byområde Espergærde-Snekkersten-Helsingør.

Langs Strandvejen og ved havnen fornemmer man stadig det gamle fiskerleje. I 1800-tallet blev kysten ved Espergærde et yndet udflugtsmål for landliggere, og flere landliggersteder blev opført i slutningen af århundredet.

Flynderupgård Museet ligger smukt mellem Egebæksvang Skov og de dyrkede marker. Museet fortæller om fiskernes og bøndernes historie og er et besøg værd. I tilknytning til museet drives et historisk landbrug og erindringskøkkenet Spisestuen, hvor der serveres mad, tilberedt efter historiske opskrifter.

Byen har gode indkøbsmuligheder med bl.a. Espergærde Centret, som har 39 specialbutikker og 3 store supermarkeder, samt gratis parkering. Espergærde er en station på Kystbanen mellem København og Helsingør, og fra Mørdrup trinbræt er der også togforbindelse til Hillerød via Lokalbanen.

 

 

Strand & havn

Nyd livet i den idylliske Espergærde havn eller tag en forfriskende dukkert fra stranden

Læs mere

Restauranter & Caféer

Hvad har du lyst til? Lidt lækkert på en café eller en rigtig god middag? Find både hyggelige caféer og de gode restauranter her.

Læs mere

Seværdigheder & attraktioner

Hvad skal du se og opleve? Find den nærmeste seværdighed her

Læs mere

Overnatning

Området omkring Espergærde byder på et dejligt lille hotel, Villa Brinkly, på bed and breakfast og for friluftsfolket, på et shelter i skoven. 

Læs mere

Oplevelser i naturen

Tag på cykeltur i området, gå en tur i skoven eller langs stranden

Læs mere