VisitNordsjælland
Gilleleje By

Turforslag | Tre nætter i herlige Gilleleje

Brug byen på toppen af Sjælland som en skøn base for at opleve hele Nordsjælland. Du får badeby og kulturferie i et! Du kan både cykle og vandre disse turforslag.

Fiskerleje og ferieparadis

Dag 1: Nyd en dejlig aftentur på Gilleleje Havn gennem smalle gyder langs de stråtækte fiskerhuse. Der er liv på havnen året rundt med fiskerkuttere som lander fisk, besøgende sejlbåde og masser af gående, som nyder lækker mad og en spadseretur på molerne. I den livlige gågade er der masser af fristende tilbud og i Kulturhavnen er der både biograf og masser af aktiviteter. Man keder sig aldrig i Gilleleje!

Dag 2: Tæt på gågaden afhenter I jeres cykel og billetten til de 3 museer-på-én dag: Munkeruphus, Tegners Museum og Esrum Kloster. Ruten kan downloades lige til at køre efter. Der er masser af muligheder for at forlænge turen ved at cykle ned langs Esrum Sø til Fredensborg og tilbage med toget derfra via Hillerød.

Dag 3: Tag lokaltoget til Tisvildeleje (60 min) Og nyd dagen med en fantastisk gåtur i Troldeskoven langs skøn sandstrand. På Melby Overdrev er der en dejlig strækning med Sjællands største lyngklædte hede. Tag toget retur til Gilleleje, via Hillerød, hvis benene kan holde, så gå langs Søstien og se det prægtige Frederiksborg Slot som ligger spektakulært midt i søen.

Tip! Download app’en Useum og find ruten Kierkegaard by Nature Gilleleje. Her får du en dejlig gåtur på 12 km langs kysten med tid til at reflektere over Kierkegaard citater og forslag til gode samtaleemner undervejs. Ruten er skiltet, men der findes også en guideborg til download med flere detaljer

Praktisk information