Kronborg Slot

 

Kronborg slot er verdenskendt som Hamlets og Shakespeares slot og stedet hvor Holger Danske sidder og sover i kasematterne. 

Det var Frederik 2. – Christian 4.s far – som byggede og navngav det prægtige renæssanceslot, vi kender i dag. Slottet blev bygget 1574 – 85 med inspiration fra europæiske fyrster, som et symbol på rigdom og magt.

Slottets historie går dog helt tilbage til 1420, hvor Erik af Pommern opførte fæstningen Krogen, for at kunne kontrollere indsejlingen til Øresund og opkræve den indbringende sundtold. Sundtolden havde stor betydning for Helsingør i mere end 400 år, og gjorde slottet og byen kendt ude i den store verden – selv Shakespeare hørte om det!

Kronborg blev hærget af en voldsom brand i 1629, som kun slotskirken overlevede. Christian d. 4. genopbyggede slottet med omfattende nye udsmykninger i barokstil, men i 1658 blev Kronborg atter ramt af ulykke da svenskerne bombarderede og indtog slottet og tog mange kostbare kunstskatte som krigsbytte.

I 1690 blev Kronborg forstærket som fæstning med Kronværket af Christian 5. Derefter blev slottet stort set ikke beboet af de kongelige. Fra 1785 frem til 1923 blev det brugt af militæret, og først herefter gennemgribende restaureret og ført tilbage til Frederik 2.s og Christian 4.s storhedstid.

Kronborg blev i år 2000 optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Kronborg Slotskirke

Slotskirken på Kronborg blev indviet 1582 og blev ikke berørt af branden i 1629, derfor er det rigt udskårne og broget bemalede inventar bevaret i Frederik d. 2. oprindelige renæssancestil.

Holger Danske

Holger Danske sidder og sover i Kronborgs kasematter - indtil den dag da Danmark virkelig er i knibe, for så vil han vågne op og forsvare fædrelandet! Men indtil da kan du se ham sove her.

Kronborgs Hemmelighed...

Rejs med tilbage i tiden til dengang Kronborg kontrollerede sundet og bragte Danmark velstand - men alt er ikke som det burde og det er jeres opgave at redde riget fra fallittens rand.

Jul på Kronborg

En usædvanlig god kombination af kunsthåndværk, kvalitetsprodukter, gourmetoplevelser og juleunderholdning gør Kronborgs  julemarked større og flottere end nogensinde - en oplevelse for hele familien.

Bliv soldat og forsvar Kronborg Slot i påskeferien

Kom med Kronborgs brave soldat ned i de dybe kasematter under slottet. Lær at sigte med en kanon, gå i takt og slås med sværd.

Strandvejsristeriet

På Strandvejsristeriet dyrker de 3 indehavere deres passion for velsmagende kvalitetskaffe og har skabt et unikt kaffemiljø for kaffeelskere. Strandvejsristeriet ligger i Kronborg Slots gamle garnisonsbygninger.

Kunst i Bastionsbyen

Der er massere af dygtige kunstnere og flotte gallerier i Bastionsbyen. Her kan du ofte komme ind på besøg og opleve kunstnerne i deres element.

Kronborg Gallerierne

Kronborg Gallerierne har til huse i Kronværket på Kronborg Slot. Stedet er en kombination af værksteder og salg af varer, og I kan finde alt fra glas og keramik til malerier, skulpturer og tekstiler.

Elsinore Walk

En DIY guidet byvandring til Helsingør og Kronborg.

Kroneruten: 135 kilometer langs Nordsjællands top

Længde: 135 km | Sværhedsgrad: Svær 

Cykelruten for dig som både vil se slotte, fiskerbyer og strande

Slotsruten i Nordsjælland

Førsteklasses oplevelser fra cykelsædet. 75 kilometer rute med fokus på nordsjællandske slotte, slotsruiner og klostre. 

M/S Museet for Søfart i Kulturhavn Kronborg

Nyhed. Besøg det nye, arkitektonisk imponerende M/S Museet for Søfart på Kulturhavn Kronborg i Helsingør. Museet er tegnet af Tegnestuen BIG ved Bjarke Ingels.

Helsingør

Helsingør er en kulturby med dybe rødder i historien. Verdenskendt for Kronborg, Shakespeares Hamlet og Øresundstolden, som var grundlag for byens velstand i mere end 400 år.