Frederiksborg Slot og Det Nationalhistoriske Museum

 

Malerisk placeret midt i Slotssøen i Hillerød ligger Frederiksborg Slot, Nordens største renæssanceslot.

Det enestående renæssanceanlæg blev bygget af Christian IV først i 1600-tallet, som et udtryk for kongens position som en magtfuld nordeuropæisk monark. 

Frederiksborg Slot ligger smukt på tre små holme i slotssøen i Hillerød. Inden for slottets mure venter store kulturelle oplevelser for hele familien, mens de naturskønne omgivelser indbyder til fredfyldte havevandringer og sejlture. Frederiksborg Slot blev bygget af Christian IV i 1600-tallets første årtier og er Nordens største renæssanceanlæg. Det nye byggeri skulle fremhæve og styrke Christian IVs position som en magtfuld europæisk monark. Det overdådige pragtslot er derfor rigt på detaljer og imponerende kunsthåndværk, og et besøg giver fin mulighed for at opleve tidligere tiders pomp og prag.

Det Nationalhistoriske Museum - 500 års danmarkshistorie

Det Nationalhistoriske Museum har haft til huse på Frederiksborg Slot siden 1878. Museet blev oprettet på initiativ af Carlsbergs grundlægger, brygger J.C. Jacobsen og fortæller 500 års danmarkshistorie gennem en rig samling af portrætter, historiemalerier, møbler og kunstindustri.

Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot

Malerisk placeret midt i Slotssøen i Hillerød ligger Frederiksborg Slot. Et overdådigt pragtslot rigt på detaljer og kunsthåndværk.

Frederiksborg Slotshave

Slotshaven er et eldorado for have- og naturelskere: Barokhavens stramt kontrollerede havekunst, landskabshavernes enge, krat og søer og Indelukkets vilde natur med skov, vandløb og det rige fugleliv.

Frederiksborg Slotskirke

Frederiksborg Slotskirke er et pragtfuldt kirkerum, tænkt og bygget som kongefamiliens private kirke. Ved katastrofebranden i 1859 gik kirken næsten fri, og det autentiske interiør kan derfor opleves i dag.

Badstueslottet

Den fine badstueslot blev opført i 1580 af Frederik 2. Bygningen rummede badeværelse, køkken og sovepladser. Her kunne kongen og hans mænd tage bad og nyde en frokost efter dagens jagt.

M/F Frederiksborg - Den Lille Færge på Slotssøen

Tag en rundtur på den smukke Slotssø i Hillerød - og kom tæt på Christian d. IVs pragtfulde renæssanceslot fra søsiden.

En rundtur varer en halv time og man kan stå af på tre steder: i byens centrum på torvet, ved Rosenhaven - nær indgangen til slottet og ved Frederik d. IVs enestående barokhave. Der sejles når flaget er hejst. Udenfor færgens sejlplan kan man leje den til familiefester eller skovture. Der kan max. medtages 30 personer.

Besøg Badstueslottet på Kulturnatten

Det er kun én gang om året hvor man kan komme ind og besøge Badestueslottet, og det er på Kulturnatten i Hillerød.

Hillerød Slotssø Byfest

ddkflsssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss

UNESCO verdensarv: Parforcejagtlandskabet

Parforcejagtlandskabet er unikt landskabsdesign og UNESCO Verdensarv

På cykel i Nordsjælland

Parforce rute 105

Parforce cykelrute 105 tager dig igennem Gribskov og introducerer dig til de områder der gør skoven til UNESCO verdensarv

Parforce rute 110

Parforce Cykelrute 110 tager dig igennem Store Dyrehave og introducerer dig til nogen af de områder og ting der gør skoven og vejene til UNESCO verdensarv.

Gribskov

Vandreturen går gennem Gribskov, som nu er en del af Nationalpark Kongernes Nordsjælland. Den er med sine 5500 ha en af Danmarks største skove

Stjernen i Store Dyrehave

Store Dyrehave

Gå på opdagelse i Store Dyrehave - Den enevældige konges store scene i Nordsjælland

Hillerød

Gå på opdagelse i 500 års Danmarkshistorie på Frederiksborg og tag cyklen til Parforcejagtlandskaberne, UNESCO verdensarv. Bliv fristet af de mange spændende butikker, cafeer og restauranter 

Æbelholt Klostermuseum

Æbelholt Klostermuseum

Museet og ruinerne af Æbelholt Kloster ligger fem km vest for Hillerød. Ved museet er udgravet ruinerne af det, der i middelalderen var Nordens største Augustinerkloster.

Turistinformation

Visitnordsjælland har tre bemandede turistinformationer, som har åbent i sommerperioden.