Fredensborg Slot i Dronningens Nordsjælland

Fredensborg Slot har særstatus som dronningens mest benyttede residens. Det smukke 1700-tals barokslot blev bygget som jagtslot for Frederik 4. og er i dag ofte ramme om større officielle statsbesøg og familiebegivenheder i kongefamilien.

Den stemningsfulde Fredensborg Slotshave er en af Danmarks største historiske haver. Den blev anlagt samtidigt med slottet, men omdannet i fransk barokstil i 1759-69. Her skabte billedhuggeren Johannes Wiedewelt en række skulpturer, bla. den pragtfulde dobbeltallé, Brede Allé. Nordmandsdalen, med sine 70 sandstensfigurer af norske og færøske bønder og fiskere, har sin helt egen stemning. Nærmere slottet ligger de kongeliges private have, Orangeriet og den historiske urtehave, som leverer friske blomster og grøntsager til hoffet. Disse tre steder er kun åbne for offentligheden i juli måned og starten af august. Resten af haven, der bl.a. indeholder det fineste barokanlæg i Danmark, har gratis adgang året rundt.

Fredensborg er en af kongehusets mest yndede residenser, men alligevel er store dele af slottet og haven tilgændelig for alle. Og selv i de travleste sommermåneder er der ingen trængsel i haven, hvor det er let at finde stemningsfulde og fredfyldte kroge.

Fredensborg slot

Fredensborg Slot

Fredensborg Slot - det elegante barokslot med fredfyldt atmosfære, fik sit navn til minde om afslutningen på Den Store Nordiske Krig i 1722, hvor slottet blev bygget.

Fredensborg Slotshave

Slottet er Dronningens sommerresidens og slotshaven er nok Danmarks mest storslåede haveanlæg. Her får man et unikt indblik i dansk historie, arkitektur, have- og billedhuggerkunst.

Guidet tur på Fredensborg Slot og Orangeri

Besøg Fredensborg Slot, som Dronningen ofte opholder sig på. Oplev både slottet, den private have og den storslåede barokhave på disse guidede ture.

Nordmandsdalen i Fredensborg Slotshave

I 1764 ville Frederik 5. gerne hylde Norge, så han skabte et lille stykke Norge, Nordmandsdalen, i parken ved Fredensborg Slot. Anlægget består af 70 legemsstore skulpturer, der er placeret i et amfiteater med en søjle i midten.

UNESCO verdensarv: Parforcejagtlandskabet

Parforcejagtlandskabet er unikt landskabsdesign og UNESCO Verdensarv

Restaurant Skipperhuset

Ved siden af Fredensborg Slots Chaluphus og direkte ud til Esrum Sø ligger Restaurant Skipperhuset, hvor du kan nyde en idyllisk frokost med udsigt.

Fredensborg Store Kro

Fredensborg Store Kro er en historisk perle i det Nordsjællandske landskab med royale naboer placeret lige ved siden af Fredensborg Slot.

Slotsruten i Nordsjælland

Førsteklasses oplevelser fra cykelsædet. 75 kilometer rute med fokus på nordsjællandske slotte, slotsruiner og klostre. 

Dronningerunden-Kokkedal-Fredensborg

Dronningerunden, ca. 40 km gennem Fredensborg Kommune på cykel. Ruten går gennem alle fire store bysamfund i kommunen: Kokkedal, Nivå, Humlebæk og Fredensborg. 

Kroneruten: 135 kilometer langs Nordsjællands top

Længde: 135 km | Sværhedsgrad: Svær 

Cykelruten for dig som både vil se slotte, fiskerbyer og strande

Fredensborg

Fredensborg Slot er kernen i denne Nordsjællandske perle med den royale atmosfære.