VisitNordsjælland
fotokonkurrence i helsingør - fang helsingør i dit billedarkiv

Fra fotokonkurrence til fotoudstilling

"Hvad er Helsingør - for dig?"

Sådan lød overskriften på forårets fotokonkurrence.

I samarbejde med Kronborg Slot, Marienlyst Strandhotel, Kulturværftet, M/S Museet for Søfart og Vi samler Helsingør igangsatte vi i april en fotokonkurrence. I alt modtog vi knapt 1400 billeder fra 649 fotografer. Nedenfor vises vinderbilleder og andre indsendte billeder.

Fotokonkurrence Hvad er Helsingør - for dig?

Deltagerbilleder

Fotoudstilling på Kronborg Slot

En af præmierne i forbindelse med fotokonkurrencen, var at de 10 bedste billeder ville blive udstillet på Kronborg Slot.

Fotoudstillingen har været undervejs længe. Restriktioner og nedlukning har været en forhindring – men nu er det lykkedes at skabe en udstilling på Kronborg Slot med de 10 bedste billeder. Kom og se lokale nordsjællænderes bud på, hvad Helsingør er for dem.

Se udstillingen på Kronborg Slot, fra d. 9. oktober 2020 og helt frem til 30. november 2020. 

 

Det har været en fornøjelse at se Helsingør gennem andre øjne takket være fotokonkurrencen. Ikke bare byen, men også resten af området er afbildet og fortolket på nye måder. Det har været både meget, meget svært, men også en sjov opgave at være med en del af dommerpanelet og i øvrigt fornemt orkestreret af VisitNordsjælland Det bliver en ære at vise de 10 billeder på Kronborg, og vi glæder os til at vise Helsingør gennem billeder Nikki Jeffries, Marketing Manager Kronborg

Her er vinderbilledet ...

 

Vinderfotografiet viser noget, der er unikt for Helsingør – netop kombinationen af det historiske og det moderne. Lyset er på én gang magisk og sci-fi agtigt, og giver os lyst til at gå på opdagelse i detaljerne.”

“Billedet har først og fremmest en blikfang. Man bliver meget betaget af motivet, og fotografen har gjort et godt stykke arbejde med kompositionen også. Som fotograf, bliver jeg selv meget betaget af en god komposition, og det her billede fangede min opmærksomhed! Ikke nok med at billedet skaber blikfang, har fotografen også formået at skabe en flot kontrast mellem det nye og moderne, kontra det gamle og smukke. Jeg er vild med dette billede — Ingen tvivl om at dette billede skulle vinde!”
Daniel Overbeck, professionel fotograf om vinderbilledet

 

Fotograf: Ole Thomsen, Helsingør

Ole Thomsen nr. 1

Fotograf: Ole Thomsen. Museet for Søfart og Kronborg Slot

2. pladsen

Fotograf: Steen Aage Nielsen

Steen Aage Nielsen

Fotograf: Steen Aage Nielsen. Udendørs koncert ved Kulturværftet

3. Pladsen

Fotograf: Thomas Gundel

Thoams Gundel nr. 3

Fotograf: Thomas Gundel. HAN i morgensol.

Det har været utrolig sjovt og fint at se byen og kommunen fortolket gennem så mange og meget forskellige ‘filtre’. Vinderfotoet favner på enkel og smuk vis både Helsingørs historie og samtid lige, som det med sit futuristiske strejf, peger frem i tid. Anne Borg Projektleder, Kommunikation & Marketing Kulturværftet

De øvrige 7 finalisters billeder ....

Heidi Rübech

Fotograf: Heidi Rübech. Badenymfer i morgensol over Kronborg Slot.

Søren Gerhardt

Fotograf: Søren Gerhardt. HAN i solopgangen

6. pladsen fotokonkurrencen

Fotograf: Thomas Gundel. Kronborg Slot i siluet

Steen Aage Nielsen

Fotograf: Steen Aage Nielsen. Morgentur i skoven i solopgangen.

8. pladsen fotokonkurrencen

Fotograf: Aske Ejby. Vinter i Helsingør

Alberthe Mckenzie

Fotograf: Alberte Mckenzie. Vue over byens tage til Sverige.

10 pladsen fotokonkurrencen

Fotograf: Jette Egtved Hansen "HAN"

Det har været spændende at se Helsingør gennem andres øjne, samt se helt nye motiver og sider af byen. Variationen i motiverne viser tydeligt, at Helsingørkommune har mange forskelligartede oplevelser af tilbyde, der inkluderer både kultur, natur, arkitektur, byliv… Vi glæder os til at dele fotografierne i vores kommunikation og kunne bidrage til kendskabet af byen. Det var en svær proces at finde en vinder blandt de mange imponerende fotografier. Vinderfotografiet viser noget, der er unikt for Helsingør – netop kombinationen af det historiske og det moderne. Lyset er på én gang magisk og sci-fi agtigt, og giver os lyst til at gå på opdagelse i detaljerne. Siw Aldershvile Nielsen Kommunikationsansvarlig for udstillinger og arrangementer M/S Museet for Søfart

Nitta Birna Heilmann

Vinder af børnekonkurrencen: Fotograf: Nitta Birna Heilmann

Tusind tak til vores sponsorer...

Tusind tak til Kulturværftet, Museet for Søfart, Kronborg Slot samt Strand og Badehotel Marienlyst

"Vi samler Helsingør" ...

"Vi samler Helsingør"  har udloddet 5 stk. gavekort. Nedenfor vises vinderne af de fem gavekort til brug i en valgfri butik i Helsingør. 

John Kjær

Fotograf: John Kjær. Event foran Kuturværftet.

Kasper Zeij

Fotograf: Kasper Zeij. Danserindebrønden.

Ole Thomsen

Fotograf: Ole Thomsen. Sankt Hans aften i Helsingør

Steen Aage Nielsen

Fotograf: Steen Aage Nielsen. Udendørs koncert ved Kulturværftet

Heidi Rübech

Fotograf: Heidi Rübech. Badenymfer i morgensol over Kronborg Slot.

#baredanmark