Mørk cykel set bagfra

Regler, tips og tricks til cykelturen

Regler

Udstyr - Skal du ud på vejene skal din cykel have en ringeklokke, en hvid refleks, der er synlig forfra, gule reflekser på pedaler, en gul refleks på hvert hjuls eger (eller hvide reflekterende dæk- eller fælgsider) og en rød refleks, der peger bagud. Efter mørkets frembrud skal du have en hvid eller gulligt lysende forlygte og en rød baglygte på cyklen.

En tohjulet cykelanhænger skal have to hvide reflekser foran, to røde reflekser bagpå, og to gule reflekser på hver side. Efter mørkets frembrud skal cykelanhængeren have en rød baglygte midt bagpå eller i venstre side.

Transport af børn på cykel

Er du over 15 år må du have op til to børn under 8 år på din cykel. I cykelanhængere der er særligt beregnet til børn, må du transportere op til to børn uanset alder. Hvad enten børnene sidder foran, bagpå eller i cykelanhænger, skal de altid være fastspændt. En såkaldt halvcykel, dvs. en halv barnecykel, som spændes efter en voksencykel, må bruges efter samme regler som en cykelanhænger.

Cykelhjelm

Der findes intet lovkrav om cykelhjelm (2015), dog råder vi stadig på det stærkeste at cyklister beskytter deres hoveder med en cykelhjelm.

Her kan du læse mere om love og regler for cyklister.

 

Find rundt

Strittende op af landskabet ser man ofte de danske kirketårne og de fungerer som fantastiske pejlemærker hvis man ikke har GPS (eller signal) eller ikke kan finde rundt med sit kort. Ved kirker er der også ofte vandhaner og toiletter som man kan bruge. Brug evt. vores google maps, de bliver downloadet til jeres telefon så I ikke behøver være online dybt inde i skoven.

Derudover er det værd at huske at man kommer langt med et smil og et venligt ord. Sig gerne hej når du passere eller bliver passeret. Snak gerne med folk, det kan jo være de har et fantastisk tip til andre steder at besøge på cykel.

Før turen

Afstem forventningerne og hold pauser – Vær sikker på at I alle har samme tur i tankerne, en ræsertur og en bedstemortur er vidt forskellige og vil lede til en eller flere parter får en dårlig oplevelse. Husk at stoppe og nyde livet og turen, det forøger din nydelsen ved turen markant og det hjælper med at forhindre ømme lemmer og muskler. Planlæg gerne pauserne, men tag også ekstra pauser efter behov.

Voksne kører ca. 15 km/t og børn 8 km/t.

Gør cyklen klar inden i sætter i gang – det er dumt at cykle med forkerte indstillinger som evt. skader eller trætter muskler og led. Hvis du er i tvivl om din cykels indstillinger så tag evt. unbrakonøgler med eller cykel en kort tur inden i begiver jer ud på længere ture.

Der er intet der hedder dårligt vejr, kun dårlig påklædning. Dette gælder også specielt på cykeltur, du kan nemt overophede eller fryse hvis du ikke tager ordentligt tøj på.

Stive såler, behagelige bukser uden for mange lag på bagen, en skiftetrøje og ekstra tøj er vore råd. Derudover så husk snacks, vand, solcreme og selvfølgelig din mobil. Er uheldet ude er lappegrej også godt at have med.