Active by Nature

Langs Nordkysten findes brede, hvide sandstrande med pragtfulde bademuligheder, f.eks. ved Hornbæk, Dronningmølle og Tisvildeleje. Andre steder giver høje skrænter en betagende udsigt over Kattegat, som ved Gilbjerg Hoved og Heatherhills lyngklædte bakker. Ved Hundested møder det barske Kattegat den blidere Isefjord og Roskilde Fjord. Oplev det hele fra cykelsadlen ad Nordkyststien, rute 47. Danmarks to største søer, Arresø og Esrum Sø, ligger i Nordsjælland. Her kan du ro i kano eller padle i kajak, fiske og nyde det rige fugleliv. Benyt de gode grill-pladser langs Esrum sø, og stævn ud med den charmerende bådfart M/S Frederikke på Arresø. Gribskov er Danmarks næststørste skov og et enestående naturområde med skovsøer, moser, enge og bakkede overdrev og nu del af nationalpark Kongernes Nordsjælland. Skoven er en guldgrube af naturoplevelser. Hvad med en overnatning i det fri, i shelter eller på teltplads? Få masser af inspiration til oplevelser i naturen her på siden.

Oplev Nordsjælland på Cykel

Kongernes Nordsjælland er fyldt med fantastiske cykeloplevelser - og det er heller ikke sværere end at hoppe op på cyklen og pedaler afsted.

Skovene i Nordsjælland

Blandt de Nordsjællandske skove har en stor del været ejet af kronen og primært været brugt af kongerne til jagt og græsning for kongehusets heste. 

UNESCO verdensarv: Parforcejagtlandskabet

Parforcejagtlandskabet er unikt landskabsdesign og UNESCO Verdensarv

Naturområder i Nordsjælland

Bliv inspireret til at besøge flere naturområder i Kongernes Nordsjælland.

Tag på vandretur i Kongernes Nordsjælland

Så tag den langsomme vej gennem Nordsjællands smukke kultur- og naturhistoriske landskab. Oplev de smukke slotte og klostre, autentiske små kystbyer, den lokale mad fra gårdbutikkerne og familiedrevet indkvartering, hvor du får en varm velkomst

Pilgrimsruten Tisvildevejen i Kongernes Nordsjælland

Glæd dig til en buket af afvekslende oplevelser. På Tisvildevejen vil du opleve en del af Nordsjælland i sin umiddelbare, naturlige og smukke fremtræden.

Oplevelseskort over Arresø

Arresø til lands og til vands. Historie, friluftsliv, fugle og fauna. Seværdigheder og kirker.