Gå til indhold
©  Foto:

Det kolde øje - Tyskland i 1920'erne | Udstilling på Louisiana

Oplev udstillingen 'det kolde øje' på Louisiana, der tager dig tilbage til Tyskland i 1920'erne. Centrum for udstillingen er fortidens eksplosive tyske kunst og kulturliv. 

Hvad kan du opleve?

Willkommen! En rejse gennem 1920'ernes brølende og eksplosive tyske kunst- og kulturliv. I centrum står periodens markante bevægelse ”Neue Sachlichkeit”, hvis nøgterne realisme spænder fra det krasse og satiriske til det knivskarpe. På udstillingen på Louisiana vises blandt andet fotografen August Sander og hans banebrydende "gruppeportræt" af det moderne menneske.

Historien bag udstillingen

Kriser og turbulens, men også et vildt og voldsomt kunstnerisk nybrud. Efter Første Verdenskrig gennemlever det tyske samfund under Weimarrepublikken (1918-1933) nogle år med dyb fattigdom og politisk uro, men også med en kortvarig opblomstring af demokratiet og en stærk frihedskultur.

Perioden, der får en brat afslutning med nazisternes overtagelse af magten i 1933, kendetegnes af både euforisk skabelse og stærk fornemmelse af truende opløsning. En “skrøbelig” tilstand, der udmønter og afspejler sig i et rigt og varieret kulturliv.

Praktiske oplysninger

Share your wonders: