Louisiana - Cecily Brown

Where, When, How Often and with Whom

8. november 2018 - 10. marts 2019 

Liv, farve, bevægelse og erotisk kraft gennemstrømmer Cecily Browns værker. Den britiske maler (f. 1969) regnes for en af de markante skikkelser, der har været med til at bane vejen for maleriets genopblomstring i nyere tid.

Cecily Brown, der siden 1990’ernes slutning har boet i New York, har fra starten haft fokus på maleriet og har tydeligt hentet inspiration hos kunstnere som Willem de Kooning, Philip Guston og Francis Bacon, men også hos kunstens klassiske mestre som Goya og Bosch.

Hun hylder maleriets klassiske potentiale for forførelse, men frigør sig også ved at pode det med pornografiske og groteske motiver samt referencer til vor tids humanitære katastrofer.

I forlængelse af Louisianas serie om figurative malere, der på forskellig vis fortæller historier fra og om vores samtid – Peter Doig, Daniel Richter og Tal R – får vi således hos Cecily Brown også en kvindelig kunstners blik på en verden, som på mange måder er skabt af mænd.

CECILY BROWN
PÅ LOUISIANA CHANNEL

“Kunst virkede både meget spændende og glamourøst, men også meget farligt, da jeg var barn." I dette interview med Louisiana Channel fortæller Cecily Brown om sin tidlige fascination af "skræmmende" kunstnere og "mørke" billeder af f.eks. Francis Bacon og George Grosz. "Jeg snød mig til at kigge i mine forældres kunstbøger – nærmest som om det var Playboy eller noget i den stil."

Se mere på dette link: http://www.louisiana.dk/

Del denne side

Opdateret af:

VisitNordsjælland info@visitnordsjaelland.com
 

Kontakt

Adresse

Gammel Strandvej 13
3050 Humlebæk

Telefon

+45 49 19 07 19

Fakta

  • Type

    • Udstilling
    • Kunst

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 12.542291
Latitude : 55.96907