Louisiana: 7 x RUM x TID

NYE SANSNINGER AF SAMLINGEN.

Louisianas direktør Poul Erik Tøjner blander værker på kryds og tværs - af både genre, størrelse, udtryk, rum og tid - i denne nye præsentation af samlingen, der vises i Sydfløjen. Og som tager forskud på fejringen af museets 60 års fødselsdag i 2018.

Calder, Viola, Warhol og Wall. Klassikere, der møder samtidskunst. Nye navne og nyindkøbte værker sat sammen med de velkendte. Et elsket (og lidt frygtet) edderkoppepar. Et skulpturelt penselsstrøg af Lichtenstein. En tonstung glasskulptur af Roni Horn. En kosmisk generator af Mika Rottenberg. Ti meter striber af Gerhard Richter og en Giacometti, der ikke er større end en tommeltot...

Louisianas direktør Poul Erik Tøjner har sat alt i spil - og blandet "kortene" godt og grundigt - i forbindelse med ophængningen af samlingen. Værkerne er sat sammen i en række tematiske og rumlige forløb, ud fra ønsket om at gøre mulige sammenhænge synlige og pege på nye sanselige slægtskaber. Men også minde os om, at museet er et mulighedsfelt af oplevelser og tænkning, hvor gentagelsen gør nyt.

DE 7 KAPITLER
Præsentationen af samlingen er inddelt i 7 kapitler, der tager udgangspunkt i et begreb, Poul Erik Tøjner kalder "sansningens under." Det første kapitel WHO WE ARE handler om identitet, hvem er jeg, hvem er vi, hvem er du? Det næste ALL THAT IS SOLID MELTS INTO AIR om sansningen og det sansede. A WORLD OF DESIGN viser, hvorledes en lang række kunstnere tager udgangspunkt i, at verden allerede er tilrettelagt som billeder.

FORBLIVENDE MEN LEVENDE

"Samlingen er det velkendte resonansrum for alle de andre begivenheder, museet lægger rum til, " skriver Poul Erik Tøjner i artiklen 'Sans for Samling' i det nye Louisiana Magasin og tilføjer, at den store chance med samlingen netop er, "at få nye øjne til at se på gammelt stof og gamle øjne til at møde nyt."

Se mere her...

Åbningstider

09/11/2017 - 15/04/2018 Tirsdag - Søndag

Del denne side

Opdateret af:

VisitNordsjælland info@visitnordsjaelland.com
 

Kontakt

Adresse

Gammel Strandvej 13
3050 Humlebæk

Telefon

+45 49 19 07 19

Fakta

  • Type

    • Udstilling
    • Kunst

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 12.542291
Latitude : 55.96907