Liu Xiaodong: Uummannaq. Kina møder Grønland på Louisiana

Liu Xiaodong er en af Kinas største samtidskunstnere. Han skildrer det moderne menneskes liv, historie og landskaber ved at tilbringe tid sammen med de mennesker, han vil portrættere.

I 2017 tog han til Grønland, og udstillingen Uummannaq er resultatet af mødet med børn fra verdens nordligste børnehjem og en unik fangerkultur.

Liu Xiaodong (f. 1963) arbejder på stedet og under åben himmel. Hans baggrund er klassisk kinesisk tradition, og den særlige kinesiske variant af sovjetrussisk socialrealisme. Hans kunstneriske talent er åbenlyst, men det er hans særlige evne til at skildre mennesker helt tæt på, der giver værkerne dybde og format.

Kend dit motiv 

Værkerne viser, at Liu Xiaodong har tilbragt meget tid sammen med børnehjemmets børn. Han har fulgt og observeret dem i hverdagssituationer, og fokuseret på mennesket fremfor den blændende natur. Malerierne er blevet til mellem isbjerge, olietønder og asfalterede veje, i det vejr, der nu engang var fremherskende. 

Stærk lokal forankring

De store malerier, der blev resultatet af opholdet i Uummannaq, og en række studier og portrætter i småformat, er derfor stærkt forankret til stedet og viser det sociale liv i den storslåede natur.

Dokumentation af nutiden

Udstillingen UUMMANNAQ viser omkring 12 malerier, 18 tuschtegninger og enkelte dagbogsblade. Den lægger sig i naturlig forlængelse af Louisianas interesse for samtidig malerkunst og for tidens kulturelle og politiske strømninger.

Fakta

Hvad: Liu Xiaodong - Uummannaq
Hvor: Louisiana Museum of Modern Art, Gammel Strandvej 13, 3050 Humlebæk
Hvornår: 21.marts - 10. juni 2019
Læs mere her

Hør Liu Xiaodong fortælle om sin motivation for at opsøge og male på børnehjemmet i UUmmannaq: 

Åbningstider / Tidspunkter

21/03/2019 - 10/06/2019 Tirsdag - Søndag

Del denne side

Opdateret af:

VisitNordsjælland info@visitnordsjaelland.com
 

Kontakt

Adresse

Gammel Strandvej 13
3050 Humlebæk

Telefon

+45 49 19 07 19

Fakta

  • Type

    • Udstilling
    • Kunst

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 12.542291
Latitude : 55.96907