Kulturhavn Kronborg

Kulturhavn Kronborg er et internationalt kulturområde, der fremhæver Kronborgs enestående beliggenhed ved kanten af Øresund. Samtidig forbinder projektet Helsingør By med slottet og åbner byen mod vandet. Det sker via Værftspladsen og den udvidede Kongekaj. Området huser også kulturcentret Kulturværftet og M/S Museet for Søfart.

Kulturhavn Kronborg bruges af borgere og gæster – både til arrangementer så som koncerter eller friluftsteater, men området indbyder også til en rask gåtur ved vandet eller til at nyde en stille is i solen. Helsingør Havn er moderniseret og skal tiltrække sejlende turister og gerne museumsskibe. 
Kulturhavn Kronborg er fundamentet for udviklingen af kultur- og friluftslivet i Helsingør Kommune samtidig med, at projektet styrker Kronborgs position på UNESCOs Verdensarvsliste.

Kulturhavn Kronborg er realiseret i et partnerskab mellem Realdania, Helsingør Kommune og Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme. Det er sket i et samarbejde med landskabsarkitekt Jeppe Aagaard Andersen.

Kulrturhavn Kronborg blev officielt indviet d. 25. maj 2013.

Del denne side

Opdateret af:

VisitNordsjælland info@visitnordsjaelland.com
 

Kontakt

Adresse

Kongekajen
3000 Helsingør

Fakta

  • Type

    • Havn
    • Bydel
    • Arkitektonisk interessant

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 12.617189561
Latitude : 56.036349688