Roning og brædtsurfing (SUP) i Nordsjælland

End af de helt store fordele ved Nordsjælland er, at området er omgivet af vand på hele tre sider. Hvis du kigger mod øst, nord eller vest har du udsigt til vidunderlige legepladser som Øresund, Kattegat , Isefjord og Roskilde fjord. Her er fantastiske muligheder for roning, SUP, windsurfing, svømning, kajak og UV-jagt.

 

Windsurfing, kajak & SUP i Nordsjælland

End af de helt store fordele ved Nordsjælland er, at området er omgivet af vand på hele tre sider. Hvis du kigger mod øst, nord eller vest har du udsigt til vidunderlige legepladser som Øresund, Kattegat , Isefjord og Roskilde fjord. Her er fantastiske muligheder for svømning, kajak, windsurfing, UV-Jagt, roning og bølgesurfing. 

 

Naturlejrpladser i Nordsjælland

At overnatte i det fri er både skønt og befriende ogsamtidig er det så utrolig nemt. Om du er garvet eller nybegynder så kan du finde vej til din overnatning i det fri nedenfor.

Spa og wellness

Tag den tykke, bløde badekåbe på, og gå ind i et slaraffenland af velvære, skønhedsbehandlinger, aromakure, svømmeture og varme bade. Oplev en wellness-weekend, hvor der ikke står andet end nydelse og velvære på programmet.

Når det regner i Kongernes Nordsjælland

Selvom det regner er der masser af aktiviteter i Kongernes Nordsjælland. Herunder finder du forslag nok til en regnvejrsuge........

Kongernes Nordsjælland for prinser og prinsesser

Dag 1

• Fredensborg Vandrerhjem er et godt, centralt beliggende og meget familieegnet sted nær kongefamiliens forårs- og efterårsresidens.

Smag på Nordsjælland Festival

Bemærk, vi bringer kun et udsnit af highlights fra Madfestivalen på denne side. Se hele programmet her (nyt vindue).

Gastronomisk cykeltur

Dag 1

Ca. 38 km

Pilgrimsfærd i Kongernes Nordsjælland

Historien er ikke bare fortællinger, men også oplevelser værd. Oplevelser baseret på datidens tanker om pilgrimsfærden ført op til nutiden. For behovet for refleksion er almenmenneskeligt og eviggyldigt. Og naturen og kulturlandskabet i Kongernes Nordsjælland skaber det perfekte refleksionsrum, med nærvær og livsglæde. En pilgrimsrejse, hvor ro og fordybelse er i fokus, og hvor søgen efter individuel refleksion og åndehuller bliver en oplagt mulighed.

Klosterruten

Dag 1

• Ankomst til Helsingør.
• Karmeliterklostret, den gamle middelalderby Helsingør, Kronborg Slot.
• Overnatning på Helsingør Camping, som har nogle små skønne hytter direkte beliggende med udsigt over Øresund.
• Middag på La Dolce Vita – en skøn italiensk restaurant i det gamle Helsingør.

Feel and taste the history

Dag 1

• I starter jeres ophold i den gamle middelalderby Helsingør. Her skal I bo på Hotel Madam Sprunck, som er beliggende midt i den gamle historiske og charmerende by, tæt på banegården, havnen, gågaderne - og i gå afstand til Kulturværftet og Kronborg Slot.
• Besøg Danmarks Maritime Museum om eftermiddagen, og nyd en café latte på cafeen, mens I mærker historiens vingesus.

Kærlighed med udsigt

 ❤ Dag 1

- i alt ca. 8 kilometers cykling

Bæverne indtager Nordsjælland

Bæverne bygger dæmninger og bæverbo med indgang under vandet. Både børn og voksne synes, det er spændende at kigge efter spor fra bæverfamilierne. Og hver gang Skov- og Naturstyrelsen arrangerer en tur ud til vådområderne møder mange mennesker op uanset vejret.

På jagt efter svampe

Hold jer til rørhatte

"De fleste svampe er spiselige, men det betyder ikke, at de smager godt. Smid dem væk, hvis de smager bittert og skarpt, og hold jer til rørhatte. Så er en maveforgiftning det værste, der kan ske," fortæller biologen med den store viden om de mærkelige vækster i skovbunden.

Rørhatte kan let kendes på hattens underside, der har et tæt lag af fine rør. Et godt sted at lede er i nærheden af gamle bøgetræer.

På stjernetur i Tisvilde Hegn

På Margot Nyholms Vej 19 inde i Tisvilde Hegn er det ikke naturen men himlen, man dyrker. Dr. N. P. Wieth-Knudsen Observatoriet ligger gemt bag træer og ser ikke ud af noget særligt.