Top 5 friske fiskespisesteder i Gilleleje Havn

Gilleleje er Nordsjællands største fiskeindustrihavn og med det hører der sig selvfølgelig til at frisk fanget fisk fra Sundet, Kattegat og Atlanterhavet kommer ind. Dette byder op til fantastiske muligheder for at smage sig til nordens fisk - friskfanget og leveret til havnen lige uden for døren. Du får simpelthen ikke friskere fisk end det i Gilleleje og derfor skal du ud og udforske. Vi har samlet nogle bud på de 5 bedste fiskerestauranter i Gilleleje havn her.

Nyd Påsken og hyggen i Gilleleje

Danmarks bedste værtskabsby.  Kom selv og oplev en spændende by, med Danmarks bedste service og med et stort varieret udbud af butikker, gode restauranter og forskellige aktiviteter hen over sommeren, friluftsliv, en aktiv havn og museer. Her er alt fra spændende tøjbutikker, brugskunst, slagter, legetøj, vinbutikker mm. Gilleleje havn er idag Sjællands største fiskerihavn og en yndet havn for lystbåde.

Hold din sommerferie i Danmarks Bedste Værtskabsby Gilleleje

Danmarks bedste værtskabsby.  Kom selv og oplev en spændende by, med Danmarks bedste service og med et stort varieret udbud af butikker, gode restauranter og forskellige aktiviteter hen over sommeren, friluftsliv, en aktiv havn og museer. Her er alt fra spændende tøjbutikker, brugskunst, slagter, legetøj, vinbutikker mm. Gilleleje Havn er idag Sjællands største fiskerihavn og en yndet havn for lystbåde.

Torvedag og pinsesol over Gilleleje

Årets første Torvedag i Gilleleje falder vanen tro sammen med pinsen, og lørdag den 3. juni fyldes torvet med masssere af boder, hvor der sælges alt fra børne- dame- og herretøj til lækre vine og oste, håndlavede børster, saltscrubs, parfumer og cremer, smykker, pileflet og meget mere. 

Ilse Jacobsen shopping

I Hornbæk finder du udover Ilse Jacobsens Kurbadet, flere forskellige Ilse Jacobsen butikker. Der er Blomsten, Restaurant Kurbadet, sko og tøj.

Madoplevelser i Kongernes Nordsjælland

I Kongernes Nordsjælland finder du en masse hyggelige caféer og restauranter. Herunder kan du se oversigten over hvad der er af muligheder for at spise ude i de forskellige byer

Konger, kunst og kultur i Nordsjælland

Dag 1 – Krudt og kugler

• Ankomst til Hundested Kro og Hotel, hvor I skal overnatte.

Nordsjællands perler på cykel

Men eventyret er ikke længere forbeholdt de kongelige. Nu kan I også komme ind bag slottets mure og få et unikt indblik i slottenes dramatiske historie og deltage i masser af spændende arrangementer. På denne tur vil I møde kunst og kultur af høj kvalitet. I vil komme forbi alle must-sees  i området  og få et par uforglemmelige dage i Kongernes Nordsjælland, hvor I ser og oplever historie, kultur og gastronomi som aldrig før.

Ny nordisk frembringelse - detaljeret program

Dag 1 – Det nye Helsingør

Besøg i Kulturhavn Kronborg
I begynder turen i Kulturhavn Kronborg, der er bygget op omkring 4 institutioner: M/S Museet for Søfart, Kulturværftet, Kronborg Slot og Helsingør Havn. Kulturhavnen er vokset frem omkring det nu lukkede Helsingør Skibsvært. Havnen åbnede i sommeren 2013.

Ny nordisk frembringelse

Den nordiske, modernistiske designtradition med de enkle og rene former slår igennem mange steder. Det er en tradition, der er tæt forbundet med naturen. Den skaber inspiration, men leverer også materialer og råvarer. Bevidstheden om at værne om naturen er tilsvarende stor hos mange af de nye producenter i området. Bæredygtighed og økologi er derfor et andet kendetegn.

Ny nordisk oprindelse - detaljeret program

Dag 1 - Mødet med det nye og gamle

Besøg den nye Kulturhavn Kronborg i Helsingør
Blinker han med øjnene? I begynder turen i Helsingør med et kig på kunstnerne Elmgreen og Dragsets skulptur HAN. Overfladen er spejlblank og reflekterer omgivelserne. Ja, han blinker med øjnene; men det kræver tålmodighed og fordybelse, for det sker kun engang imellem. Har I tid til at vente?

Ny nordisk oprindelse

I vil møde kunst og kultur af høj kvalitet. I vil komme forbi alle must-sees i området. I vil besøge arkitektoniske perler, der indeholder selve sjælen af det bedste i dansk arkitektur. Men I vil også møde nogle af de mennesker, som var med til at skabe disse steder, og dermed var med til at skabe det moderne Nordsjælland. Folk, som både holder fast i traditionerne og også tør tænke nyt. Folk, der tør skabe huse, der smelter sammen med naturen.

Smag på Nordsjælland Festival

Bemærk, vi bringer kun et udsnit af highlights fra Madfestivalen på denne side. Se hele programmet her (nyt vindue).

Gastronomisk cykeltur

Dag 1

Ca. 38 km

Kunst- og gastro-ruten

Det er også muligt at kombinere kunstturen i det smukke sensommerlandskab med en gastronomisk cykeltur, hvor du besøger lokale gårde, som producerer mælk, honning og ost, vingårde eller bryggerier. Kom bag kulisserne og se, hvordan de lokale retter bliver fremstillet og mad -og drikkevarerne produceret.

Smag på historien

Fredag

• Ankomst på Gilleleje Badehotel. Et hotel, som oprindelig blev opført som pensionat i 1895 og dengang som nu har en af landets bedst tænkelige beliggenheder i det pittoreske område omkring Gilbjerghoved. Til dette område tabte blandt andre filosoffen Søren Kierkegaard i sin tid sit hjerte, og i et hyldestdigt skrev han, "at Gilbjerget bestandig vil være et af mine yndlingssteder ... her har jeg seet, saa at sige, Verdens fremkomst".

Sensommerdage for livsnydere

Fredag

• Ankomst på Hotel & Casino Marienlyst, som er et 4-stjernet hotel beliggende direkte til Øresund med den skønneste udsigt til Kronborg og gåafstand til den gamle by Helsingør.
• I det idylliske Sletten Havn ligger Restaurant Sletten, som ejes af kokkene bag Michelin-restauranten Formel B i København. Her spiser I middag.

Fra Shakespeare til moderne kunst

Dagene fyldes også af stor, men mere moderne kunst, når du besøger Louisiana Museum of Modern Art. Med sine over 3.000 værker er museets permanente samling blandt Skandinaviens største og mest fascinerende. Omgivet af noget af tidens mest spændende arkitektur og smukke grønne omgivelser bliver besøget en oplevelse værd at dvæle ved.

Pilgrimsfærd i Kongernes Nordsjælland

Historien er ikke bare fortællinger, men også oplevelser værd. Oplevelser baseret på datidens tanker om pilgrimsfærden ført op til nutiden. For behovet for refleksion er almenmenneskeligt og eviggyldigt. Og naturen og kulturlandskabet i Kongernes Nordsjælland skaber det perfekte refleksionsrum, med nærvær og livsglæde. En pilgrimsrejse, hvor ro og fordybelse er i fokus, og hvor søgen efter individuel refleksion og åndehuller bliver en oplagt mulighed.