Helsingør Havn

Også kendt som Kulturhavn Kronborg

Bindeleddet mellem Kronborg Slot og Helsingør By

Kulturhavn Kronborg åbner Helsingør by ud mod vandet og forbinder byen med UNESCO verdensarvsslottet Kronborg, dets bastioner og forsvar værker.

Kulturhavn Kronborg er et internationalt kulturområde, der fremhæver Kronborgs enestående beliggenhed ved kanten af Øresund. Samtidig forbinder havnen Helsingør By med slottet og åbner byen op mod vandet. Det sker via Værftspladsen og den udvidede Kongekaj. Området huser også kulturcentret Kulturværftet og M/S Museet for Søfart og værftets madmarked.

Moderne koncerter på havnen op langs historiske skibe

Kulturhavn Kronborg bruges af borgere og gæster – både til arrangementer så som koncerter eller friluftsteater, men området indbyder også til en rask gåtur ved vandet eller til at nyde en stille is i solen. Hver sommer bliver der, udover talrige koncerter og udendørsarrangementer, også afholdt Shakespeare festival på havnen og langs Kronborgs forsvarsværker. Helsingør Havn er moderniseret og tiltrækker nu både sejlende turister og museumsskibe som pryder havnen. 
Kulturhavn Kronborg er fundamentet for udviklingen af kultur- og friluftslivet i Helsingør Kommune samtidig med, at projektet styrker Kronborgs position på UNESCOs Verdensarvsliste.

Bag om

Kulturhavn Kronborg er realiseret i et partnerskab mellem Realdania, Helsingør Kommune og Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme. Det er sket i et samarbejde med landskabsarkitekt Jeppe Aagaard Andersen.
Kulrturhavn Kronborg blev officielt indviet d. 25. maj 2013.

Del denne side

Opdateret af:

VisitNordsjælland info@visitnordsjaelland.com
 

Kontakt

Adresse

Kongekajen
3000 Helsingør

Fakta

  • Type

    • Havn
    • Bydel
    • Arkitektonisk interessant

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 12.617189561
Latitude : 56.036349688