GAAA Arbejder - Efterårs udstilling på Munkeruphus

I 2019 kunne MUNKERUPHUS’ tidligere beboer, den multidisciplinære kunstner Gunnar Aagaard Andersen (1919-1982), være fyldt 100 år!

Det fejres på efterårets udstilling GAAA ARBEJDER, der viser en helt ny film om Gunnar Aagaard Andersens kunstneriske virke og tankegods.

Et udvalg af kunstnerens værker, som blev skabt i de produktive år han boede og arbejdede på Munkeruphus fra 1958 og frem til sin død, bliver belyst i filmen.

Filmen “JEG ER VOYEUR” er skabt af filmdokumentarist Mette Mærsk  og er et legende poetisk portræt af den altid nysgerrige og grænsesøgende kunstner. Filmen er fortalt i første person, og det er Gunnar Aagaard Andersen som har fået ordet. Vi hører ordene fra optagelser og tekster. Og i kraft af dem og et filmisk tapet af tekstiler, malerier, lys installationer, filmklip m.m. inviteres beskueren med ind i de kunstneriske processer.

Værkerne på udstillingen er venligst udlånt af familien efter Gunnar Aagaard Andersen. Udstillingen ledsages af en række arrangementer, der annonceres løbende på Munkeruphus hjemmeside

Alle er velkomne til fernisering lørdag d. 21. september kl. 15-17

Cafe og butik
I husets dagligstue er der indrettet en hyggelig café med udsigt til Øresund, hvor man kan købe lette frokost anretninger, special øl, saft og vine. Om sommeren kan caféens lækkerier nydes i haven og på de kolde dage bliver der tændt op i pejsen.
I butikken sælges egne kataloger samt bøger om kunst, fotografi, arkitektur, design og landskab. Der kan købes hjemmelavet Munkeruphus Honning fra stedets egne bier, som bor og arbejder i haven, special designs af Gunnar Aagaard Andersen og mindre ting af danske designere og kunsthåndværkere.

Park og strand
Muneruphus´ omkringliggende park er kendetegnet ved et kuperet og varierende terræn, gamle eksotiske træer samt en række permanente skulpturer. I sommerhalvåret bruges parken også til koncerter og andre arrangementer. Der er direkte adgang til en dejlig sandstrand via Dronningekløften i bunden af parken. Alle ar velkomne til at benytte haven fra solopgang til solnedgang.


Se åbningstider på www.munkeruphus.dk 
I påskeferien og i efterårsferien er der åbent alle dage.

Det er muligt at købe en fælles billet til de to museer, Rudolph Tegners Museum og Statuepark og Munkeruphus.

 

 

 

Åbningstider / Tidspunkter

21/09/2019 - 03/11/2019 Torsdag - Søndag 12:00 - 17:00

Del denne side

Opdateret af:

VisitNordsjælland info@visitnordsjaelland.com
 

Kontakt

Adresse

Munkerup Strandvej 78
3250 Gilleleje

Telefon

+45 49717906

Fakta

  • Type

    • Kunst

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 12.361693
Latitude : 56.111019