Esrum Klosters Naturlegeplads

Esrum Kloster har fået en helt ny naturlegeplads med elementer inspireret af middelalderens landsbyer, og med masser af muligheder for leg og bevægelse for børn og barnlige sjæle. Den er åben hele året og der er gratis entré.

Masser af aktiviteter på legepladsen og det er som at være tilbage i middelalderen.

Fæstning, svævebane, tegl ovn, blide og spisehus. Natur legepladsens elementer har alle rod i middelalderen og den tids landsbyer. Flere elementer er således direkte inspireret af redskaber og bygninger fra perioden. På det store fæstningsanlæg med voldgrav og svævebane kan man lege adelige riddere. Man kan også gå til angreb mod fæstningen ved en gynge, der forestiller en blide. På markedspladsen kan man lave brød i tegl ovnen eller kravle rundt i de gamle sildetønder. Man kan også lege due i det overdimensionerede brevdueslag eller få trænet musklerne på crossfitbanen. Når benene trænger til pause, kan man slå sig ned i spisehuset med madpakke eller snobrød tilberedt ved bålpladsen. Legepladsen ligger øst for klostret med en hyggelig natursti fra parkeringspladsen.

Esrum Kloster
...blev grundlagt af Cistercienserordenen i 1151 og fik stor betydning som cisterciensernes åndelige centrum i Danmark. I dag fungerer Esrum Kloster som en oplevelses attraktion med sanselig udstilling udenfor og indenfor og et righoldigt program af events, familieaktiviteter, madoplevelser m.v.

Udstillingsrum og Klosterkælder vil i løbet af 2019 gennemgå en omfattende renovering. Det betyder at udstillingen ”Mennesket i Klosteret” og Reformationsspillet ”Tro, Magt & Kaos” vil være lukket frem til efterårsferien i oktober. Der afholdes stadig festivaler, ferieaktiviteter, madfortællinger og meget mere. Se mere på esrum.dk

Butikken er midlertidig flyttet til Møllegården. Her kan du få ægte klosterprodukter, trappistøl, lokale herligheder og meget andet. Det er også her du kan hente information om pilgrimsvandring, arrangementer og meget andet. Møllecaféen er åbent som sædvanlig, ligesom der er fri adgang til Naturlegepladsen, Klosterhaven og udendørsudstillingen ”Klosteret i Landskabet”.

Del denne side

Opdateret af:

VisitNordsjælland info@visitnordsjaelland.com
 

Kontakt

Adresse

Klostergade 11- 12
3230 Græsted

Telefon

+45 48360400

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 12.377334024258
Latitude : 56.047443732476