ELEMENTAL med Alejandro Aravena på Louisiana

I serien Arkitekturens Værksteder præsenterer Louisiana den chilenske tegnestue ELEMENTAL med Alejandro Aravena som kunstnerisk leder. Han blev i 2016 tildelt den prestigefyldte Pritzker Prize og var samme år direktør for arkitekturbiennalen i Venedig, med støtte fra hele ELEMENTAL-gruppen.

Den seneste udstilling i serien præsenterede de kinesiske arkitekter Wang Shus og Lu Wenyus tanker og arkitektur. Denne gang fokuseres på den chilenske tegnestue Elemental med den Pritzker-prisvindende arkitekt Alejandro Aravena i spidsen.

Tegnestuen blev i første omgang kendt for deres pragmatiske og nyskabende tilgang til socialt boligbyggeri i Chiles hovedstad Santiago. Her er den kontroversielle ide om at bygge et halvt godt hus på 40 m2 – i stedet for et helt, men mindre godt hus på 80 m2 – i virkeligheden den oplagte løsning på et verdensomspændende problem: slumbyers ukontrollerede vækst. Faktum er, at de 40 m2, som den chilenske stat havde midler til at støtte, alligevel ville være blevet udbygget af den enkelte beboer. Tegnestuen skaber rammerne for en ny by-struktur, der lader de sidste 40 m2 i hvert hus være en åben ramme, som beboerne selv kan udfylde.

Elemental tegner desuden alt fra museumsbyggeri til private boliger. Et hovedværk i deres byggeri er universitetsbygningen i Santiago, UC Innovation Center.

Elemental beskriver sig selv som en ’Do Tank’: Deres tanker bliver til handling. Deres signatur ligger i højere grad i processen end i formen. Hvert projekt bygger på forskellige specifikke kræfter, der trækker i forskellige retninger og som – med en umiddelbar tro på arkitektens intuition – leder til en ny arkitektonisk løsning. Det handler om, siger Elemental, at stille de rigtige spørgsmål frem for at besvare dem.

Udstillingens konkrete udformning bliver til i samarbejde med Elemental og er bygget op omkring to store rumlige installationer, der dels er bærere af tegnestuens processuelle og metodiske greb og dels er rumlige oplevelser i sig selv. Det konstruktive og fascinationen af grundlæggende forhold som tyngdekraft og statik præger installationerne. Tegnestuens forskelligartede arbejde, fra design i mindre skala til museumsbyggeri i stor skala, vil kunne opleves gennem 1:1-installationer, film, modeller og skitser.

Læs mere her

Del denne side

Opdateret af:

VisitNordsjælland info@visitnordsjaelland.com
 

Kontakt

Adresse

Gammel Strandvej 13
3050 Humlebæk

Telefon

+45 49 19 07 19

Fakta

  • Type

    • Udstilling
    • Kunst

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 12.542291
Latitude : 55.96907