Efterårsferie på Esrum Kloster og Møllegård

Esrum Kloster tager dig med i forrådskammeret og lærer dig at sikre mad til vinteren, ved hjælp af tørring, saltning, røgning og fermentering. 

På ægte middelaldermanér kan du i efterårsferien på Esrum Kloster, dykke ned i de forskellige måder at konservere mad på.

I middelalderen var det vigtigt at sikre vinterens forråd. Og konserveringsmetoder som saltning, røgning og syrning stammer helt tilbage fra vikingetiden, hvor man gemte noget af høsten og de slagtede dyr til koldere tider.

Tørring, saltning, røgning og fermentering

Tør bær over bål – og få tips og tricks til hjemmetørring. Vær med til at salte sild og ryge skaldyr – og få opskriften med hjem. Man kan også starte en fermentering op fra bunden, og afslutte den derhjemme.

Plante- og jagtløb

Indsaml planter på klosterets område, eller tag på jagtløb i skoven og vind fede præmier. Find poster og deltag i en lille quiz og bliv klogere på medicinske planter, jagt og vildt i middelalderen. Når ugen er gået trækker vi en samlet vinder.

Udstillinger og naturlegeplads

Besøg klosterets udstillinger – man kan blandt andet opleve den helt nye Virtual Reality-udstilling ”Magt i himlens navn”. Prøv også kræfter med Reformationsspillet, hvor man som familie er med til at afgøre Danmarks skæbne! Naturlegepladsen er klar til at modtage børn i alle aldre, som kan kravle i sildetønder og på store træfigurer, gynge eller tage en tur på svævebanen.

Gratis rundvisninger med smagning – både for børn og voksne

Bliv klogere på klosterets historie, planterne i klosterhaven og hvordan man historisk har gjort sit forråd klar til vinteren. Undervejs smager dman på lidt af hvert. Børnerundvisninger foregår hver dag kl. 12, og voksenrundvisning kl. 14.

Café og butik

Klosterbutikken og Møllecaféen holder åben i hele efterårsferien. Her kan man spise en god frokost, varme sig med kaffe og kage, eller blot nyde en klosterøl frisk fra fad. Butikken har som altid lækre klosterprodukter på hylderne, ligesom den i efterårsferien ikke går ned på legetøj og bøger om konservering.

Åbningstider i efterårsferien:

Lørdag 17. oktober - fredag 21. oktober kl. 10 - 17.00 (formidling omkring konservering slutter kl. 16.00)

Entré i efterårsferien:

Voksne: 85,-  Børn (3-18 år): 50,-  Børn under 3: gratis. Book din billet på Esrum Klosters hjemmeside.
Billetsalget starter senere på året.